Showroom GESLOTEN vanaf 20/7 t.e.m. 3/8
Ik heb dit bericht gelezen

11 veranda ideeën en inspiratie

Ben je van plan een veranda of een aanbouw te laten plaatsen, maar ben je nog op zoek naar inspiratie en leuke ideeën? Zoek niet verder! Wij verzamelden voor jou onze leukste veranda ideeën.

Moderne veranda aanbouw met overkapping in oostakker

We hebben het hier niet per se over praktische zaken zoals het juiste veranda dak kiezen of uit welke soorten veranda glas je kan kiezen. Deze veranda inspiratie gids licht enkele leuke stijlelementen en trends uit die jou kunnen inspireren bij het samenstellen van je veranda op maat.

Ben je op zoek naar interieur of decoratie inspiratie? Dan zijn deze blogposts voor jou:

Ben je op zoek naar gidsen voor de keuze van veranda elementen zoals een veranda dak, veranda glas, veranda verwarming, …? Dan helpt blogpost “Een veranda op maat: wat kan je allemaal kiezen?” je verder op weg.

1. Glas-op-glas hoekraam

Moderne veranda Vedrin glas op glas hoekraam

Is modern, strak en minimalistisch jouw ding? Dan kunnen we zeker een glas-op-glas hoekraam aanbevelen voor jouw veranda. Door de 2 aangrenzende glaswanden van je veranda in elkaar te laten overlopen, lijkt het alsof er een volledig doorlopende glazen hoek aanwezig is. Lees meer over een glas-op-glas hoekraam voor je veranda.

2. Houten afwerkingen

Moderne zwarte veranda aanbouw afwerking hout

Geniet van alle voordelen van aluminium veranda profielen, maar dan met een warme, houten afwerking. Naast houten gevelbekleding kan je er ook voor kiezen je dakoverstekken of het plafond van je terrasoverkapping af te laten werken met hout. Lees meer over je aluminium veranda afwerken met hout.

3. Een gashaard

Moderne veranda Arras

Staar gezellig in de vlammen tijdens donkere winteravonden met een gaskachel in je veranda of aanbouw. Veiliger en praktischer dan een houtkachel of pelletkachel! Lees meer over een kachel of haard in je veranda.

4. Een glazen dak

Moderne zwarte aanbouw veranda met glazen dak 3

Een glasdak zorgt voor maximale lichtinval, een groter, opener ruimtegevoel en een betere akoestiek dan een veranda dak van polycarbonaat of kunststofplaten. Dat een glazen dak je veranda tot broeikas transformeert, is een voorbijgestreefd fabeltje. Hoogrendementsglas isoleert 3 keer zo goed als dubbel glas en laat bovendien voor de helft minder licht door. Lees alles over een veranda met glasdak.

5. Een plat dak met lichtstraat

Moderne veranda aanbouw keuken in Brugge 3

Wil je dat je bestaande woning en aanbouw veranda naadloos in elkaar overlopen? Kies dan voor een veranda of aanbouw met een plat dak. Een plat dak heeft uiteraard wat minder lichtinval, maar door een lichtstraat te voorzien, vang je dit perfect op. Lees meer over waarom je kiest voor een veranda met plat dak.

6. Ingewerkte LED-strips

Landelijke orangerie roeselare binnen deur

Voor veranda verlichting gaat onze voorkeur resoluut naar LED verlichting. LED verlichting is duurzaam, veilig en veelzijdig. Zo kun je naast LED inbouwspots ook kiezen voor hippe LED inbouwstrips. Lees meer over veranda verlichting in onze blogpost “Veranda verlichting: tips & inspiratie”.

7. Vouwdeuren

Van Der Bauwhede glazen vouwwand veranda Veurne

Bij veranda’s denken de meeste mensen onmiddellijk aan schuifdeuren. Maar naast een enkele of dubbele schuifdeur, kan je ook kiezen voor glazen vouwdeuren. Met zo’n glazen vouwwand tover je je binnen- en buitenruimte in enkele ogenblikken om tot één geheel. Lees meer over de opties voor veranda deuren.

8. Terrasoverkapping

Moderne zwarte veranda aanbouw in Lokeren 2

Twijfel je nog tussen een veranda of een terrasoverkapping? Why not both? Laat je veranda overlopen in een gezellige buitenruimte. Terrasverwarming, windbrekende screens of een lamellenwand? Het is allemaal mogelijk bij ons! Lees meer over veranda's met terrasoverkapping.

9. Omkeerbare airco

Horeca Au Sabot Kain 7

Vertoef je liever binnen in de koelte bij warm weer? Een ingebouwde, omkeerbare airco biedt je het beste van twee werelden: afkoeling op hete zomerdagen en verwarming op krakende winteravonden. Een ingebouwde airco is geruisloos en is mooi ingewerkt in de muur of het plafond. Weet je nog niet zeker of airco wel iets voor jou is? Laat dan alvast een wachtbuis installeren bij de bouw van je nieuwe veranda.

10. Victoriaanse stijlelementen

Landelijke orangerie veranda roeselare buiten

Ben je verliefd op de romantische, Victoriaanse orangerie stijl? Victoriaanse stijlelementen zoals stalen profielen, zuilen en dakkammen kunnen perfect nagebootst worden in veel sterker en moderner aluminium. Laat je inspireren door onze veranda’s in landelijke stijl of lees meer over steellook veranda’s.

11. Lamellenwand of lamellen dak

Moderne veranda met overkapping met lamellendak en lamellen schuifwand zijkant open

Een lamellenwand of een lamellendak gebruiken we om buitenruimtes zoals een terrasoverkapping of aluminium poolhouse mee af te werken. Via de lamellen bepaal je zelf de lichtinval en schaduw via elektrische bediening, een app of zelfs automatisch. Ook om harde of frisse wind te breken is een aluminium lamellenwand aan je terrasoverkapping ideaal.

Kan je nog meer inspiratie gebruiken? Laat je inspireren door onze moderne veranda realisaties, landelijke veranda realisaties of aanbouw veranda realisaties. Kom eens langs in onze showroom of bestel onze brochure.

Gerelateerde verandabouw realisaties

Ontvang onze veranda catalogus bij jou thuis!

Catalogus aanvragen
Catalogus