Showroom GESLOTEN vanaf 20/7 t.e.m. 3/8
Ik heb dit bericht gelezen

Welk veranda glas kies jij? Ontdek de verschillende types!

Bij het samenstellen van je veranda op maat moet je heel wat keuzes maken. Een van die keuzes is welk soort veranda glas je wenst. Maar welke types veranda glas bestaan er? Wat zijn de voordelen en nadelen van elke soort? Waarmee moet je rekening houden bij het maken van je keuze? Wij helpen je in deze blogpost op weg met tips en een overzicht van de verschillende types veranda glas.

IMGP2774

Hoe kies je het juiste soort glas voor jouw veranda?

Bij het samenstellen van je veranda op maat heb je keuze uit verschillende soorten glas. Elk soort verandaglas heeft zijn eigen voordelen en nut. Voor welk soort glas jij kiest, hangt af van enkele zaken:

1. De oriëntatie van je veranda

Is je veranda op het zuiden gericht? Dan zal er extra veel daglicht en zon binnenkomen. Ideaal tijdens de koudere maanden, maar minder handig tijdens een hittegolf of wanneer je graag naar TV kijkt in je veranda. Zonwerend glas kan hier de oplossing bieden. Uiteraard kan je ook kiezen voor andere veranda zonwering opties.

Lees meer over hoe je de beste oriëntatie voor je veranda kiest.

2. Veranda met glasdak

Ook hier kan zonwerend glas een goede oplossing bieden. Maar ook zelfreinigend glas kan hier zeer nuttig zijn. Zo hoef je je alvast geen zorgen te maken om lelijk opdrogende regendruppels, vallend blad of neerslaande roetdeeltjes. Staan er veel bomen in je tuin? Dan kan veiligheidsglas ook nuttig zijn. Bij felle rukwinden kan je op beide oren slapen.

Lees meer over een veranda met glasdak.

3. Geluidsoverlast

Woon je in het hart van een levendige stad of aan een drukke straat? Dan kan geluidswerend glas de keuze voor jou zijn.

4. Veiligheidsgevoel

Staat inbraakwering hoog op je lijstje wensen voor je nieuwe veranda? Veiligheidsglas valt bij breuk niet uiteen, maar blijft netjes in zijn profielen zitten.

5. Veranda schuifwanden of vouwwanden

Of je nu een veranda met schuifwanden wil, of met hippe vouwwanden: voor de keuze van je soort glas maakt dat niet uit. Dat vouwdeuren minder goed zouden isoleren is een voorbijgestreefd fabeltje.

Lees meer over veranda deuren.

De verschillende soorten verandaglas

1. Het populaire hoogrendementsglas

VDB moderne poolhouse Ieper

In de winter wil je de warmte liever bewaren en in de zomer ben je hem liever kwijt dan rijk, toch? Hoogrendementglas is daarom erg populair.

De warmtegeleidingscoëfficiënt, of U-waarde van glas, geeft aan hoeveel warmte het glas doorlaat. Hoe lager de U-waarde van je glas, hoe minder warmte via het glas verloren gaat.

> Dubbel glas, isolatieglas of HR+ glas is glas dat in de spouw gevuld is met droge lucht. Deze heeft een U-waarde van gemiddeld 2,9.

> HR++ glas is een dubbel isolatieglas dat wordt voorzien van een coating voor de beste isolatie. HR++ isoleert drie keer beter dan gewoon dubbelglas. Hun U-waarde bedraagt 1,1 à 1,3.

> HR+++ glas heeft geen twee maar drie glasbladen. Bij dit soort glas moeten speciale raamprofielen worden gebruikt. Het is dik en daardoor heel goed geïsoleerd. De U-waarde van HR+++ glas is 0,5 à 0,8.

2. Reflecterend glas: ideaal voor een glasdak of zuid-gerichte veranda

Moderne zwarte aanbouw veranda met glazen dak 3

Is je veranda erg blootgesteld aan de zon? Dan kan je de overvloed aan daglicht buiten houden met reflecterend glas. Zoals de naam het zegt, reflecteert de buitenkant van het glas de zon, zodat hij niet binnen kan schijnen.

Hoe donkerder het glas hoe minder licht er binnengelaten kan worden. Aangezien de ramen al zorgen voor een goede weerkaatsing van de zon, hoef je je veranda niet te voorzien van zonwering.

Het donker glas is ideaal voor het dak. De zijkanten kan je van wat lichter glas voorzien, zo krijg je toch nog voldoende licht in je veranda.

3. Last van lawaai? Gebruik dan geluidswerend veranda glas!

Van Der Bauwhede veranda rolluiken veranda Deerlijk

Woon je aan een drukke straat of midden een stad? Kies dan geluidswerend glas voor je veranda. Op dit soort glas wordt een extra geluiddempende folie verwerkt. Hierdoor kan het glas het geluid tegenhouden. Het glas is dus ook dikker dan normaal.

Gedaan met al dat lawaai! Vanaf nu kan je in alle stilte genieten en toch nog omringd worden door de natuur!

Nog een goede oplossing voor geluidswering in je veranda, zijn ingewerkte veranda rolluiken.

Lees hier meer over de voordelen van veranda rolluiken.

4. Zelfreinigend glas voor minder onderhoud

Horeca veranda met glazen dak en glazen terraswanden 6

Zelfreinigend glas, een glas dat zichzelf reinigt. Regent het? Dan is zelfreinigend glas ideaal.

Aan de buitenkant van het glas, is er een onzichtbare vuiloplossende coating voorzien. Zo spoelen de regendruppels van de ramen en blijft het glas proper. Opnieuw, ideaal voor een veranda met glasdak!

Je hebt niet veel onderhoud nodig en je veranda blijft zijn mooie uitstraling behouden. Laat de regen maar komen! (Of toch maar liever de zon)

Lees meer over het onderhouden van je aluminium veranda.

5. Geen schade met veiligheidsglas

Van Der Bauwhede veranda met openslaande deuren Destelbergen

Regen, onweer, hagel, welke schade ook, met het veiligheidsglas ben je safe!

In dit soort glas wordt PVB folie verwerkt en wordt vaak gebruikt voor het dak. Je kan het vergelijken met de voorruit van je auto. Wanneer een zwaar of puntig voorwerp op het glas valt, zal het glas niet uiteenvallen maar blijft het in de profielen zitten. Daardoor is het ook ideaal als inbraakwering. Wanneer iemand het glas probeert te breken, zal het niet uiteenvallen.

Veel keuze uit veranda glas! Ontdek welk glas het perfecte glas is dat voldoet aan je wensen. Neem contact op voor een offerte op maat of breng een bezoekje aan onze showroom (elke zondag open!).

Gerelateerde verandabouw realisaties

Ontvang onze veranda catalogus bij jou thuis!

Catalogus aanvragen
Catalogus