Ontvang onze veranda catalogus bij jou thuis! Catalogus aanvragen

Welk veranda glas kies jij? Ontdek de verschillende types!

Er zijn verschillende soorten glazen die je voor je veranda kan gebruiken. Je hebt uiteenlopende opties die elk hun eigen voordelen hebben. En het is ieder wat wils. Voor welk veranda glas ga jij kiezen?

IMGP2774

Veranda glas? Het populaire hoogrendementsglas!

In de winter wil je de warmte liever bewaren en in de zomer ben je hem liever kwijt dan rijk, toch? Hoogrendementglas is daarom erg populair.

HR+ dat is glas dat in de spouw gevuld is met droge lucht.

HR++ glas is een dubbel isolatieglas dat wordt voorzien van een coating voor de beste isolatie. HR++ isoleert drie keer beter dan gewoon dubbelglas. Hun U-waarde bedraagt 1,1 à 1,3.

HR+++ glas heeft geen twee maar drie glasbladen. Bij dit soort glas moeten speciale raamprofielen worden gebruikt. Hij is dik en daardoor heel goed geïsoleerd. De U-waarde van HR+++ glas is 0,5 à 0,8.

Last van lawaai? Gebruik dan geluidswerend veranda glas!

Denk je enorm veel last te hebben van alle geluiden rondom je woning? Natuurlijk zijn er op maat gemaakte oplossingen!

Kies dan geluidswerend glas voor je veranda. Op dit soort glas wordt een extra geluiddempende folie verwerkt. Hierdoor kan het glas het geluid tegenhouden. Het glas is dus ook dikker dan normaal.

Gedaan met al dat lawaai! Vanaf nu kan je in alle stilte genieten en toch nog omringd worden door de natuur!

Zelfreinigend glas voor minder onderhoud

Zelfreinigend glas, een glas dat zichzelf reinigt. Regent het? Dan is zelfreinigend glas ideaal.

Aan de buitenkant van het glas, is er een onzichtbare vuiloplossende coating voorzien. Zo spoelen de regendruppels van de ramen en blijft het glas proper.

Je hebt niet veel onderhoud nodig en je veranda blijft zijn mooie uitstraling behouden. Laat de regen maar komen! (Of toch maar liever de zon)

Met reflecterend glas heeft de zon geen schijn van kans

Is je veranda erg blootgesteld aan de zon? Dan kan je de warmte buiten houden met reflecterend glas. Zoals de naam het zegt: reflecteert de buitenkant van het glas de zon, zodat hij niet binnen kan schijnen.

Hoe donkerder het glas hoe minder licht er binnengelaten kan worden. Aangezien de ramen al zorgen voor een goede weerkaatsing van de zon, hoef je je veranda niet te voorzien van zonwering.

Het donker glas is ideaal voor het dak. De zijkanten kan je van wat lichter glas voorzien, zo krijg je toch nog voldoende licht in je veranda.

Geen schade met veiligheidsglas

Regen, onweer, hagel, welke schade ook, met het veiligheidsglas ben je safe!

In dit soort glas wordt PVB folie verwerkt en wordt vaak gebruikt voor het dak. Je kan het vergelijken met de voorruit van je auto. Dat glas kan ook wel tegen een stootje.

Zo kan veiligheidsglas ook tegen scherpe voorwerpen die op je veranda terecht kunnen komen door hevige rukwinden!

Veel keuze uit veranda glas! Ontdek welk glas het perfecte glas is dat voldoet aan je wensen. Neem contact op voor een offerte op maat of breng een bezoekje aan onze showroom (open op zondag!).

Gerelateerde verandabouw realisaties

Ontvang onze veranda catalogus bij jou thuis!

Catalogus aanvragen
Catalogus