Showroom GESLOTEN vanaf 20/7 t.e.m. 3/8
Ik heb dit bericht gelezen

Je aluminium veranda laten afwerken met hout: de mogelijkheden

Ben je verliefd op de warme, gezellige uitstraling van een houten veranda? Maar wil je ook genieten van alle voordelen van aluminium profielen? Laat je aluminium veranda afwerken met hout! In deze blogpost lees je hoe je je aluminium veranda kan laten afwerken met houten dakbekleding, houten gevelbekleding en meer.

Moderne zwarte veranda aanbouw afwerking hout

De voordelen van aluminium veranda’s

Bij Van Der Bauwhede zijn we volledig overtuigd van aluminium voor het bouwen van veranda’s en aanbouw projecten. De grootste voordelen van aluminium zijn de lange levensduur, de uitstekende isolatie, de mogelijkheid tot grote overspanningen en het onderhoudsvriendelijke karakter. Een volledige houten veranda is net om diezelfde redenen af te raden. Reken op jaarlijks oliën, minder goede isolatie, kortere levensduur, rot, schimmel, insecten, … Uiteraard kan je kiezen voor kwalitatieve, (tropische) hardhoutsoorten die bestand zijn tegen allerlei weersomstandigheden. Maar aan een veranda volledig van hardhout hangt een stevig prijskaartje vast.

Meer lezen: De voordelen van een aluminium veranda

Je aluminium veranda afwerken met hout

Wil je toch die warme, natuurlijke houten touch toevoegen aan je aluminium veranda? Helemaal mogelijk! Hieronder enkele van onze realisaties met houten afwerkingen ter inspiratie.

Afwerking van het dak met hout

Je dakoversteek of dakranden laten afwerken met hout tilt je (aanbouw) veranda onmiddellijk naar een hoger niveau.

Het dak van je terrasoverkapping laten afwerken met hout voegt extra warmte en sfeer toe aan je buitenruimte.

Ook binnen in je veranda kunnen we je plafond afwerken met hout.

Wij kiezen meestal voor cederhout voor de afwerking van onze verandadaken. Cederhout bevat van nature olie die ervoor zorgt dat het hout bestand is tegen rotten, schimmel en insecten. In Noord-Amerika is dit een veelgebruikte houtsoort voor het bouwen van woningen.

Afwerking met houten gevelbekleding

Houten gevelbekleding is helemaal hip. Het voegt direct een klassevolle, gezellige uitstraling toe aan je veranda of aanbouw.

Ook hier gaat onze voorkeur naar cederhout omdat het lichtgewicht is, met gemak 20 tot 25 jaar meegaat en zeer weinig onderhoud nodig heeft.

Houtlook profielen

Wil je absoluut het uitzicht van hout? Met aluminium houtlook profielen geniet je van het beste van de twee werelden.

Landelijke veranda te Serskamp

Overtuigd van een houten afwerking voor je gloednieuwe aluminium veranda? Benieuwd wat je nog allemaal mogelijk is? Kom langs in onze showroom (elke zondag open!) of vraag je brochure aan voor nog meer veranda inspiratie.

Gerelateerde verandabouw realisaties

Ontvang onze veranda catalogus bij jou thuis!

Catalogus aanvragen
Catalogus