Ontvang onze veranda catalogus bij jou thuis! Catalogus aanvragen

Een veranda of terrasoverkapping?

Een terrasoverkapping wordt wel eens naar voren geschoven als een alternatief voor een veranda. Veranda’s en terrasoverkappingen vertonen inderdaad enkele gelijkenissen, maar dienen eigenlijk heel andere doelen. Of voor jou een veranda of terrasoverkapping meer geschikt is, hangt dan ook sterk af van wat je er precies met de ruimte van plan bent.

Gesloten vs. open

Landelijke veranda met pergola en screens

Een veranda is aan je huis gemonteerd en is volledig gesloten. Ook een terrasoverkapping wordt meestal tegen je gevel geplaatst, al is dat geen must. Je kan bijvoorbeeld ook een overkapping plaatsen over een terras achteraan in je tuin. Een terrasoverkapping is typisch ook volledig of deels open.

Extra woonruimte met buitengevoel

IMGP5785 1 1

Met beide constructies creëer je in elk geval een extra woonruimte met een sterk buitengevoel. Zo kan je in alle weersomstandigheden (wind, regen of zon) van je tuin genieten. Doordat je huis en tuin vloeiend in elkaar overlopen, lijkt je woning ook groter. Zo krijgt je huis ook meteen meer waarde!

Comfort

Veranda Bureau2

Bij een terrasoverkapping is het buitengevoel wel nog iets sterker. Je zit namelijk echt buiten. Een veranda kan je dan weer veel meer als een extra leefruimte inrichten. Denk aan een eetkamer, kantoor, tv-ruimte, hobbykamer… In een veranda voorzie je namelijk ook verlichting, verwarming en elektriciteit, wat automatisch voor meer comfort zorgt.

Afhankelijk van seizoen

Een veranda kan je dan ook het hele jaar door gebruiken. In de winter is het er lekker knus, in de zomer dan weer heerlijk fris. Dat ligt moeilijker bij een terrasoverkapping, die vooral geschikt is voor warme dagen. Als je in de winter van je terrasoverkapping gebruik wil maken, zal je bijvoorbeeld in buitenverwarming moeten investeren.

Prijskaartje

Het feit dat je een veranda het hele jaar door en voor heel wat verschillende doeleinden kunt gebruiken, gaat wel gepaard met een meerprijs. Een veranda is namelijk een grotere investering dan een terrasoverkapping. Dat komt doordat de installatie van een veranda complexer is en meer materiaal vereist. Bovendien vraagt de ruimte meer onderhoud en je moet eveneens verlichting, verwarming en eventueel ook zonwering of airco voorzien.

Combinatie mogelijk

IMGP5774 1 1

Natuurlijk kan je beide ook combineren door voor een veranda met aanpalende terrasoverkapping te kiezen. Tijdens de wintermaanden kan je dan lekker knus binnen zitten in je veranda, terwijl je bij mooi weer van je terrasoverkapping gebruik kan maken. Bovendien kan een terrasoverkapping ook veel weg hebben van een veranda als je er ook (wand)panelen, glazen schuifdeuren of klapramen in laat plaatsen.

Wil je graag meer weten over het verschil tussen een veranda of een terrasoverkapping? Contacteer ons gerust, wij beantwoorden met veel plezier je vragen!

Gerelateerde verandabouw realisaties

Ontvang onze veranda catalogus bij jou thuis!

Catalogus aanvragen
Catalogus