Ontvang onze veranda catalogus bij jou thuis! Catalogus aanvragen

Uitgelicht: het glas op glas hoekraam

Het glas op glas hoekraam is voor liefhebbers van moderne, minimalistische architectuur het toppunt van design. Maar wat is een glas op glas hoekraam nu precies? Hoe verschilt het van een standaard hoekraam? Je leest het in deze blogpost!

Moderne steel look veranda in Kruishoutem 5

Wat is een glas op glas hoekraam?

Veranda vanderbauwhede loppem 3

Een glas op glas hoekraam, ook bekend als een glas op glas hoekverbinding, is een glazen hoek waarbij de aangrenzende glasoppervlakken op de hoek naadloos op elkaar aansluiten. Door de 2 aangrenzende ramen in elkaar te laten overlopen lijkt het alsof er een volledig doorlopende glazen hoek aanwezig is. De siliconestrip die de ruiten met elkaar verbindt, is bijna onzichtbaar en isoleert perfect.

Waarom kiezen voor een glas op glas hoekverbinding?

Moderne veranda keuken in Gent 6
  • Dit architecturale element tilt grote glaspartijen onmiddellijk naar een hoger niveau.
  • Je geniet van een ononderbroken, panoramisch zicht op je tuin.
  • Een glas op glas hoek zorgt voor maximale lichtinval.
  • Een glas op glas hoekraam creëert een groter, opener ruimtegevoel.
  • Glas op glas sluit prachtig aan bij een moderne, minimalistische stijl.


Wat zijn de zonwering opties bij glas op glas hoekramen?

1. Screens voor glas op glas hoekramen

Er bestaan speciale screens voor glas op glas hoekramen waarbij er geen aluminium profiel of kabel in de hoek nodig is. De beide zijden van de doekzonwering worden tegelijk en via 1 motor af en opgerold. Screens houden je veranda aangenaam koel, gaan UV-straling tegen en weren inkijk van buitenaf.

2. Zonwerend glas

Bij zonwerend glas reflecteert de buitenkant van het glas de zon. Hoe donkerder het glas, hoe minder licht er binnengelaten wordt. Met deze optie behoud je een maximale doorkijk naar je tuin.

3. Rolgordijnen of vouwgordijnen aan de binnenzijde

Dankzij rolgordijnen of vouwgordijnen aan de binnenzijde van je veranda wordt de prachtige, strakke look van je glas op glas raam niet weggestopt zoals het geval zou zijn bij klassieke hanggordijnen. Wil je toch graag klassieke gordijnen in je veranda, dan kan een hanggordijn dat langs 1 zijde opent soelaas bieden.

Alternatief voor een glas op glas hoekraam: een hoekraam dat volledig open kan

Een ander leuk architecturaal element is een hoekraam met schuifdeuren die je helemaal kan openzetten. Tijdens warme dagen creëer je een naadloze overgang van binnen en buiten op de hoek van je veranda.

Droom je van een strak, modern glas op glas hoekraam voor je veranda of aanbouw? Bij Van Der Bauwhede is dat helemaal mogelijk. Ook voor de zonwering opties en alle andere keuzes staan we je bij met raad en daad. Kom langs in onze showroom voor meer uitleg en voorbeelden of vraag onmiddellijk een offerte aan.

Gerelateerde verandabouw realisaties

Ontvang onze veranda catalogus bij jou thuis!

Catalogus aanvragen
Catalogus