Ontvang onze veranda catalogus bij jou thuis! Catalogus aanvragen

7 tips voor het inrichten van je veranda of tuinkamer

Sta je op het punt je tuinkamer in te richten of je veranda interieur onder handen te nemen? Geweldig! In deze blog geven we je een aantal tips hoe je je veranda kan inrichten en aankleden. Ook wanneer je nadenkt over een tuinkamer interieur komen deze tips ongetwijfeld van pas. Veel succes met het inrichten!

7 tips om je veranda of tuinkamer in te richten

Tip 1: Planning is het halve werk

Moderne steel look veranda in Kruishoutem6

Ga je je veranda of tuinkamer inrichten, dan is het plannen en op voorhand nadenken over je inrichting het halve werk. Teken of schrijf je planning daarom vooraf uit. Op die manier kun je gestructureerd te werk gaan en overbodige aankopen vermijden.

Tip 2: Match de stijl van je veranda met de rest van je interieur

Veranda in landelijke stijl in Aalst 8

Wanneer je veranda interieur aansluit bij de rest van je interieur zorgt dit voor een coherent geheel en harmonie. Jouw smaak is daarbij leidend, maar er een naadloos aansluitend geheel van maken verdient altijd de voorkeur. Uiteraard staat het je vrij om net voor een heel andere stijl in je tuinkamer of veranda te kiezen en zo voor een stijlbreuk en contrast te gaan. Zeker bij een tuinkamer interieur is het mooi als het gekozen meubilair in lijn ligt met dat van je terras.

Tip 3: Vergeet de verlichting niet

Landelijke veranda_VanDerBauwhede

Verlichting kan je veranda interieur maken of kraken. De juiste verlichting zorgt voor sfeer en gezelligheid. Wij zijn alvast fan van energiezuinige LED-verlichting. De opties zijn uitgebreid en je kunt er alle kanten mee uit. Ook sfeerverlichting kan vandaag de dag al met led’s gerealiseerd worden. Indirecte verlichting her en der in je veranda of interieur kan voor bijkomende charme zorgen. Laat je inspireren door onze veranda verlichting tips & inspiratie. Kom je er zelf niet uit, raadpleeg dan onze specialisten.

Tip 4: Maak het af met raamdecoratie

Moderne veranda keuken in Gent 4

Sta bij het aankleden van je veranda ook lang genoeg stil bij de raambekleding. Elektrische rolgordijnen, al dan niet met afstandsbediening, zorgen voor extra comfort, minder inkijk en houden de warmte beter vast. Maar ook jaloezieën, plisségordijnen, vouwgordijnen en hordeuren kunnen in overweging genomen worden. Beschikt je tuinkamer of veranda over dakramen dan kunnen skyscreen gordijnen de zon blokkeren en de temperatuur onder controle houden. Laat je inspireren door onze veranda zonwering tips & inspiratie.

Tip 5: Verstandig je vloerbekleding kiezen

Moderne zwarte veranda aanbouw in Lokeren 2

Een fraaie houten vloer, laminaat of tapijt? Elke vloerbekleding heeft zijn voor- en nadelen. Denk praktisch na over hoe je jouw veranda en/of tuinkamer gaat gebruiken voor je je vloerbekleding kiest. Het mooiste is vaak de vloerbekleding van je woning doortrekken in je veranda. Vasttapijt kan dan wel mooi ogen, maar als je regelmatig in en uit de tuin loopt, is het misschien niet de verstandigste optie. Denk dus ook even praktisch en niet enkel esthetisch.

Tip 6: De haard als ultieme blikvanger

Moderne veranda Arras

Gezellig keuvelen of een boekje lezen bij de open haard? De ultieme gezelligheid. Om optimaal en vier seizoenen lang van je tuinkamer of veranda te genieten is verwarming een must. Ga je je tuinkamer inrichten of neem je je veranda interieur onder handen, dan kan een haard vast en zeker de perfecte blikvanger zijn. Er zijn heel wat haarden op de markt en ook betaalbare exemplaren kunnen mooi ogen en voor de nodige warmte zorgen in je tuinkamer interieur of veranda. Ook dit kunnen wij voor je voorzien! Lees meer over een pelletkachel, houtkachel of (gas)haard in je veranda.

Tip 7: Comfortabele meubels voor een relaxed gevoel

Moderne steel look veranda in Kruishoutem 4

Meubels in je veranda interieur? Die houd je naar ons aanvoelen maar beter zo comfortabel mogelijk. In een veranda of tuinkamer staat genieten centraal en om optimaal te ontspannen en van je tuin te genieten, is comfortabel meubilair een must.

De perfecte veranda vinden en tips voor je veranda interieur?

Op zoek naar de perfecte veranda of tuinkamer en kun je wel wat hulp gebruiken bij de vraag ‘hoe je veranda inrichten’? Bij Van Der Bauwhede gidsen we je naar de geknipte veranda op maat en geven we je meteen het nodige advies over het inrichten van deze ruimte. Wil jij ervaren wat we voor jou en je veranda/tuinkamer kunnen betekenen? Kom langs in onze showroom en laat je inspireren.

Gerelateerde verandabouw realisaties

Ontvang onze veranda catalogus bij jou thuis!

Catalogus aanvragen
Catalogus