Showroom GESLOTEN vanaf 20/7 t.e.m. 3/8
Ik heb dit bericht gelezen

Een veranda op maat: wat kan je allemaal kiezen?

Een veranda is geweldig en al helemaal als je voor een veranda op maat kiest. Een volledig gepersonaliseerde aluminium veranda matcht perfect met je woning en geeft je huis extra uitstraling. Hoe ver je daarin kan gaan? Bij Van Der Bauwhede alvast heel ver. Wij geven je even mee wat jij van een veranda op maat mag verwachten.


Jouw wensen voor een aluminium veranda op maat staan centraal

Bij Van Der Bauwhede luisteren we naar jouw wensen en maken we net die gepersonaliseerde veranda of aanbouw veranda die bij je smaak, budget en woning past. Welke zaken die je allemaal kunt aanpassen? Wel:

Moderneveranda Veurne2

De afmetingen

Groot, klein en alles daartussen? Perfect mogelijk. We bekijken samen met jou de gewenste en optimale afmetingen en hakken dan knopen door. Zo beschik jij steeds over een veranda op maat die ‘juist’ aanvoelt qua afmeting.

Landelijke veranda Van Der Bauwhede853 1

De stijl

Of je nu zwicht voor een moderne aluminium veranda op maat met strakke lijnen of eerder te vinden bent voor een meer landelijke veranda die perfect aansluit bij de stijl van je woning: jij hebt de touwtjes in handen. We adviseren en begeleiden, maar uiteindelijk ben jij het die beslist. Bij Van Der Bauwhede kunnen we alle stijlen aan en bezorgen we jou een pareltje op maat.

Moderne veranda te Sint-Amandsberg

De kleuren

De bekende RAL-kleuren vind je bij iedereen. Maar wist je dat wij je ook kunnen helpen met structuurlakken en geanodiseerde kleuren? Zo maak je van jouw veranda op maat een exemplaar dat er helemaal uitspringt. Je matcht de kleuren van je veranda perfect met die van je gevel, gaat voor een naadloze overgang met de tuin of zoekt net het contrast op: alles kan. Onze ervaren specialisten zijn thuis in materialen en kleuren en zorgen dan ook voor advies op maat. Stijl- en kleuradvies waar je echt wat aan hebt. En welke kleur je ook kiest, het heeft geen enkele impact op het uiteindelijke prijskaartje. Laat je dus maar helemaal gaan.

Veranda Bureau2

Het type dak

Glas, kunststof, rubberbekleding of waarom geen pannen of leien? Het dak van jouw aluminium veranda op maat kies je helemaal zelf. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Hier lees je alles over in onze blog ‘Hoe een verandadak kiezen?’.

VDB moderne poolhouse Ieper

Het soort glas

Nee, het ene glas is het andere niet. Bij het kiezen van de glazen van een aluminium veranda op maat houd je rekening met de isolatiewaarde (Ug-waarde) en de zonnefactor (g-waarde). Hoe lager de isolatiewaarde, hoe minder warmte er door het glas verdwijnt. Een lage zonnefactor wijst dan weer op het feit dat de kans op overhitting in de veranda verkleint. De beste oplossing? Zonwerend hoogrendementsglas! Dit glas isoleert tot drie keer beter dan gewoon glas en laat slechts 30% van de warmte ontsnappen. Maar ook geluidswerend-, reflecterend-, zelfreinigend- en veiligheidsglas zijn mogelijk. Lees hier echt alles over onze verschillende veranda glassoorten.

VDB moderne veranda vedrin verlichting

Verlichting

Bij Van Der Bauwhede werken we met ledverlichting, de voordelen zijn immens. Lees waarom en vind tal van argumenten om voor deze duurzame lampen te kiezen in onze blogpost over verandaverlichting.

Moderne veranda Arras

Verwarming en/of airco

Van klassieke radiator tot een elegant weggewerkte vloerverwarming of geruisloze airco: wij hebben het. Meer nog, zelfs een gezellige haard plaatsen we in jouw veranda indien gewenst. Moeite met het selecteren van de verwarming? Deze veranda verwarming gids helpt je aardig op weg.

Moderne veranda te Assenede

De vloerbedekking

Tegels of zelfs een gietvloer: in een aluminium veranda op maat zijn de mogelijkheden onbegrensd. Uiteraard dien je wel rekening te houden met je budget en vandaag de dag kunnen we ook niet om duurzaamheid heen. Bepalen welke look & feel je wil in je aluminium veranda of weten welk type vloer het minste onderhoud vergt?

Veranda zonwering screens grijs

Zonwering

Met veranda zonwering hou je de warmte en schadelijke UV-stralen tegen, bescherm je je meubels tegen verbleken en verminder je de inkijk van nieuwsgierige buren. Daarnaast kan zonwering ook gewoonweg decoratief mooi zijn. Maar kies je nu best screens, klassieke hanggordijnen, rolgordijnen, plissé gordijnen, lamellen, … voor je veranda? In onze veranda zonwering gids lees je de voordelen van elke optie en geven we je enkele tips mee bij het kiezen.

Van Der Bauwhede glazen vouwwand veranda Veurne

De deuren

Ja, er bestaan meer veranda deuren mogelijkheden dan alleen maar schuifdeuren. Niet alleen vanuit esthetisch oogpunt is de juiste veranda deuren kiezen belangrijk, ook vanuit praktisch oogpunt. We overlopen de populairste veranda deuren mogelijkheden in onze blogpost "Veranda deuren kiezen? Dit zijn de mogelijkheden!".

Moderne veranda te Assenede5 1 overkapping

Terrasoverkapping

Een laatste knoop die je misschien moet doorhakken is of je je veranda wil laten overlopen in een terrasoverkapping of niet. De voordelen ontdek je in onze blogpost over terrasoverkappingen.

Ga voor een aluminium veranda op maat

Je merkt het, er vallen best wat keuzes te maken, want er kunnen nog aardig wat zaken gepersonaliseerd worden. Rolgordijnen of zonwering, schuif- of gewone deuren, … Geen angst, wij zijn er om je te assisteren. Zo kom jij uiteindelijk tot een prachtige veranda op maat waar je jarenlang van geniet. Wil je een veranda op maat laten maken, spring dan zeker eens binnen in onze showroom of neem contact op. Wij inspireren en creëren.

Gerelateerde verandabouw realisaties

Ontvang onze veranda catalogus bij jou thuis!

Catalogus aanvragen
Catalogus