Showroom GESLOTEN vanaf 20/7 t.e.m. 3/8
Ik heb dit bericht gelezen

Veranda deuren kiezen? Dit zijn de mogelijkheden!

Ben je de veranda van je dromen aan het samenstellen? Dan mogen de juiste veranda deuren zeker niet ontbreken! De deuren beïnvloeden in grote mate de gehele look van je veranda. Maar ook vanuit praktisch oogpunt zijn de juiste deuren een belangrijke keuze. In deze blogpost geven we je een overzicht van de types veranda deuren en de mogelijke materialen.

Moderne veranda te Gent-Brugge

Soorten veranda deuren

1. Schuifdeur

De meest gekozen veranda deur optie is de glazen schuifdeur of het schuifraam. Hierbij kan je nog eens kiezen voor een enkele schuifdeur of een dubbele schuifdeur.

Zoals we in de veranda trends van 2022 al aanhaalden is een extra grote, dubbele schuifdeur waarbij binnen en buiten naadloos in elkaar overlopen een steeds populairdere optie.

Enkele van onze veranda’s met schuifdeuren:

2. Vouwdeur

De vouwdeur of glazen vouwwand wint aan populariteit. Met een vouwdeur kan je je glaspartij voor een groot deel of volledig openen. Zo tover je je binnen- en buitenruimte in enkele ogenblikken om tot één geheel. Dat vouwdeuren minder goed zouden isoleren is een voorbijgestreefd fabeltje.

Enkele van onze veranda’s met vouwdeuren:

3. Klassieke openslaande deuren

De klassieke en meest eenvoudige deur optie is nog steeds de openslaande deur. Maar de klassieke draaideur hoeft niet per se naar buiten open te slaan. Indien het praktischer is dat je deur naar binnen toe draait, is dit ook mogelijk.

Enkele van onze veranda’s met openslaande deuren:

Materiaal veranda deuren

Naast de soort deur kies je ook het materiaal van je deuren. Veranda’s en veranda deuren bestaan meestal uit glas. Maar voor de deurprofielen zijn verschillende materialen mogelijk:

1. Aluminium

Aluminium is sterk maar tegelijk licht en elegant. Bij Van Der Bauwhede zijn we helemaal overtuigd van dit veelzijdige materiaal met tal van voordelen.

2. Staal/ steel look

Sla een interieurmagazine open en je kunt er niet naast kijken: steel look ramen en deuren zijn dé trend van het moment. Toch kies je beter voor steel look aluminium dan voor echt staal. Aluminium isoleert veel beter dan echt staal, is veel voordeliger en je hebt veel meer afwerkingsmogelijkheden.

Landelijke veranda te Serskamp

3. Hout/ hout look

Houten deurprofielen hebben een warme en authentieke uitstraling. Maar hout is duur en vergt veel onderhoud. Gelukkig bieden wij ook aluminium hout look deurprofielen aan. Alle voordelen van aluminium met de warme uitstraling van echt hout!

Kun je nog wat extra advies gebruiken of ben je benieuwd wat er allemaal mogelijk is? We denken graag met je mee! Kom lang in onze showroom of neem contact op voor een offerte op maat!

Gerelateerde verandabouw realisaties

Ontvang onze veranda catalogus bij jou thuis!

Catalogus aanvragen
Catalogus