Showroom GESLOTEN vanaf 20/7 t.e.m. 3/8
Ik heb dit bericht gelezen

Uitgelicht: de orangerie aanbouw

Ben je verliefd op de romantische, victoriaanse orangerie stijl, maar wil je ook een naadloze overgang van je woning en orangerie? Dan is een orangerie aanbouw de oplossing voor jou! In deze blogpost gaan we dieper in op dit type aanbouw veranda.

Landelijke orangerie veranda roeselare buiten

1. Het verschil tussen een veranda, een orangerie en een aanbouw

Veranda

Een klassieke veranda is een aparte, glazen kamer aan je woning. In deze ruimte kan je je afsluiten en even wegdromen van de realiteit.

Orangerie

Een orangerie is kort gezegd de voorloper van veranda’s van vandaag. Origineel was dit een kamer met heel veel glas om exotische planten in te overwinteren. De orangerie veranda brak door in Victoriaanse tijden en werd getypeerd door dunne, smeedijzeren of stalen profielen. Vandaag noemen we landelijke stijl veranda’s met romantische of victoriaanse elementen meestal een orangerie.

De moderne orangerie veranda is natuurlijk een stuk comfortabeler dan de 19de-eeuwse versie:

> Vandaag werken we met sterker, onderhoudsvriendelijk en beter isolerend aluminium profielen in plaats van smeedijzer of staal. Maar dit wil niet zeggen dat je het uitzicht van staal helemaal vaarwel moet zeggen. Steellook veranda's zijn dé trends van de voorbije jaren.

> Dankzij het hoogrendementsglas van vandaag hoef ‘s winters niet langer te bibberen in je orangerie zoals dat het geval was in een victoriaanse orangerie met enkel glas.

> Bij een orangerie denk je al snel aan een glasdak en openslaande deuren. Uiteraard is dit nog steeds helemaal mogelijk. Maar onze hedendaagse orangerie aanbouw realisaties tonen aan dat een plat dak met lichtstraat of schuifdeuren de romantische stijl zeker niet hoeven te breken.

Aanbouw veranda

Een aanbouw veranda is een veranda die naadloos overloopt in je bestaande woning. Je vergroot je woonoppervlakte en laat extra veel natuurlijk licht binnen.

Orangerie aanbouw

Samengevat is een orangerie aanbouw dus het beste van een orangerie en een landelijke aanbouw veranda samen: het is een naadloos overlopende woonuitbreiding met veel glas en een romantische, victoriaanse stijl of elementen. Ideaal als je je bestaande woning wil uitbreiden met extra veel natuurlijke lichtinval, in een romantisch geïnspireerde stijl.

2. Hoe je orangerie aanbouw inrichten en meer orangerie tips

De kogel is door de kerk: je wil een orangerie aanbouw op maat laten bouwen. Nu kan je nog heel wat zaken kiezen bij het samenstellen:

> Invulling van je orangerie aanbouw: Welke invulling wil je je orangerie aanbouw geven? Is het een uitbreiding van je woonkamer, wil je er een aanbouw keuken van maken, een thuiskantoor, …?

> Zaken voor de bouw te beslissen: In onze blogpost “Een veranda op maat: wat kan je allemaal kiezen?” geven we de belangrijkste zaken mee die je zal moeten beslissen. Van afmetingen en kleur, tot type dak, soort glas, verlichting, verwarming en/of airco, vloerbekleding, zonwering, soorten deuren, …

> Inrichting van je orangerie aanbouw: Denk ook al eens na over de inrichting van je oranjerie aanbouw wanneer deze afgewerkt is. Welke meubels wil je er plaatsen? Hoe zal je de orangerie decoreren? Welke planten passen in jouw orangerie veranda?

Lees onze 7 tips voor het inrichten van je veranda of tuinkamer.

Kun je nog wat extra advies gebruiken of heb je vragen? Kom lang in onze showroom (open op zondag!) of neem contact op voor een offerte op maat!

Gerelateerde verandabouw realisaties

Ontvang onze veranda catalogus bij jou thuis!

Catalogus aanvragen
Catalogus