Ontvang onze veranda catalogus bij jou thuis! Catalogus aanvragen

Een veranda met keuken? Dit moet je weten

Een veranda kan op verschillende manieren gebruikt worden. Denk aan een tv-ruimte, hobbykamer, wellnessruimte… Je kan het dan ook beschouwen als een volwaardige uitbreiding van je woning. Steeds meer mensen brengen daarom hun keuken onder in een veranda. Op die manier wordt de keuken het kloppende hart van hun woning.

Ook wel al eens overwogen om voor een veranda met keuken te kiezen? We zetten alles wat je moet weten over een veranda keuken hieronder op een rij!

Moderne veranda aanbouw keuken in Brugge 3

Veranda met keuken

Een veranda, zoals veranda waarin een keuken is ondergebracht, heeft alle belangrijke voordelen van een traditionele veranda, maar niet de nadelen.

Door de manier waarop het dak geconstrueerd is, raakt de veranda in de zomer nooit oververhit en blijft het er in de winter aangenaam warm. Je kan er dus in alle seizoenen heerlijk vertoeven. In de meeste gevallen gaat het om een plat dak, waar eventueel nog een lichtstraat of lichtkoepel in aangebracht wordt.

Bovendien wordt een veranda met keuken zodanig geïntegreerd in de woning, dat de nieuwe keuken naadloos aansluit bij de andere leefruimtes. De keuken vormt zo een harmonieus geheel met de rest van de woning. Toch gaan je keuken en woning er heel anders uitzien, ten goede weliswaar.

Het spreekt voor zich dat de toevoeging van een veranda ook de waarde van je huis doet toenemen. Een veranda keuken kan dus zeker als een slimme investering beschouwd worden.

Moderne veranda keuken in Gent

Boost voor je gezinsleven

Dat is echter niet de enige reden waarom een veranda keuken zo’n slimme investering is. Ook je gezinsleven zal een echte boost krijgen met een leefkeuken. De grote keuken wordt zo immers het centrale ontmoetingspunt van je woning, waar niet alleen gegeten kan worden, maar ook gewerkt en quality-time kan doorgebracht worden.


De tijd waarin je keuken een kleine, functionele ruimte was die enkel gebruikt werd om te koken is dan ook voorbij. In een leefkeuken kan gekookt, gewerkt en ontspannen worden. Zo kunnen je kinderen terwijl jij kookt hun huiswerk maken of kan er na het eten nog een gezelschapsspelletjes gespeeld worden. Ook wanneer je vrienden of familie over de vloer krijgt, is er de gelegenheid om eerst even gezellig te aperitieven in de keuken voor er aan tafel gegaan wordt.

IMGP5860 1

Aangenamer koken met een keuken in je veranda

Een keuken in je veranda maakt ook het koken aangenamer. Doordat er met glas gewerkt wordt, is er uiteraard veel lichtinval. Daardoor lijkt de keuken meteen heel wat ruimer. Daarnaast is koken met tuinzicht natuurlijk veel aangenamer dan met zicht op bijvoorbeeld een saaie muur.

Dat is zeker interessant voor mensen voor wie koken een echte passie is en dus veel tijd in de keuken doorbrengen. Al is het natuurlijk ook voor de dagelijkse maaltijden veel fijner om in een ruime, comfortabele keuken aan de slag te gaan. Het avondeten? Dat maak je voortaan klaar bij ondergaande zon.

Wanneer kiezen voor een veranda met keuken?

De keuze voor een veranda keuken gebeurt meestal in het kader van verbouwingen, renovaties of woninguitbreidingen. Denk aan het verbouwen van een bestaande gesloten keuken, een nieuwe indeling voor de woning…

wij zorgen er als ervaren verandabouwer uiteraard voor dat de keuken een goed geheel vormt met de rest van de woning. Bij het ontwerpen van de veranda wordt daarom best wel al rekening gehouden met de bouw van de keuken. Zo zal al nagedacht worden over technische voorzieningen zoals afvoerleidingen, elektriciteit en doorvoeren voor de dampkap, maar bijvoorbeeld ook de keuze voor een kookeiland of niet

Dat zorgt ervoor dat de keuken snel en correct geïnstalleerd kan worden eenmaal de veranda af is. Tegelijk kunnen zo eveneens de ontwerpen beter op elkaar afgestemd worden, zowel qua design als inrichting. Een veranda keuken is immers maatwerk, zo sluit hij perfect aan bij jouw manier van leven.

Meer weten over leefveranda’s zoals een veranda met keuken? Contacteer ons gerust voor meer info en advies.

Gerelateerde verandabouw realisaties

Ontvang onze veranda catalogus bij jou thuis!

Catalogus aanvragen
Catalogus