Ontvang onze veranda catalogus bij jou thuis! Catalogus aanvragen

Woonuitbreiding

Wordt je huis te klein? Heb je nood aan wat extra ruimte? Dan is het tijd voor een woonuitbreiding! Wil je graag een naadloze overgang vanuit je bestaande woning en extra veel licht? Dan is een woonuitbreiding veranda de soort woonuitbreiding voor jou!

Ontdek onze woonuitbreiding veranda realisaties of kom langs in onze showroom voor meer inspiratie en informatie.

Moderne veranda aanbouw keuken in Brugge 5

7 redenen om te kiezen voor een woonuitbreiding veranda

  • Een aanbouw veranda sluit naadloos aan bij je bestaande woning. Je woonuitbreiding vormt zo een harmonieus geheel met de rest van je woning.
  • Dankzij een veranda uitbouw laat je extra veel licht binnen in huis.
  • Je geniet het hele jaar door van uitzicht op je tuin, (zwem)vijver en/of buitenzwembad.
  • Een aanbouw veranda vormt een ideale omgeving voor tropische planten zoals de populaire monstera en paradijsvogelplant.
  • Door het vele glas en de constructie van het dak geniet steeds van een optimaal binnenklimaat. Geen oververhitting tijdens de zomer, geen onderkoeling tijdens de winter.
  • Een aanbouw veranda wordt een stuk sneller gebouwd dan een klassieke woonuitbreiding.
  • Uiteraard stijgt de waarde van je woning dankzij de toevoeging van een woonuitbreiding.

Welke stijlen woonuitbreiding veranda’s kun je kiezen?

Met een woonuitbreiding veranda kun je alle kanten uit. Kies je voor een moderne woonuitbreiding veranda, een landelijke woonuitbreiding of een woonuitbreiding in de populaire steel look? Wij denken graag met je mee!

Waarop letten bij een woonuitbreiding veranda?

  • Bij een woonuitbreiding is er een vergunningplicht, maar soms volstaan een melding. De gemeente kan bijkomende voorwaarden opleggen. Informeer dus altijd bij je gemeente. Bij het aanvragen van de bouwvergunning maken wij een plan op voor de gemeente.
  • Hou er rekening mee dat een woonuitbreiding je woonoppervlakte vergroot en dus invloed heeft op je kadastraal inkomen (KI). Vergeet je woonuitbreiding niet aan te geven bij het kadaster!
  • Een woonuitbreiding is doorgaans een grote verbouwing of renovatie. Maar zoals je hierboven al las is de bouw sneller dan deze van een klassieke woonuitbreiding. Hou toch rekening met enkele breekwerken en het voorzien van elektriciteit, afvoer, enz.

Hoeveel kost een woonuitbreiding veranda?

De kosten van een woonuitbreiding veranda hangen af van je wensen. De uiteindelijke prijs is vergelijkbaar met die van een klassieke woonuitbreiding. Ontdek wat je allemaal kan kiezen bij het samenstellen van jouw veranda op maat.

Kun je nog wat extra advies gebruiken of ben je benieuwd wat er allemaal mogelijk is? We denken graag met je mee! Kom lang in onze showroom of neem contact op voor een offerte op maat!

Meer lezen?

Wat is het verschil tussen een aanbouw en een veranda?
Hoe vergroot ik mijn huis: met een veranda of een aanbouw?

Een veranda met keuken? Dit moet je weten

Gerelateerde verandabouw realisaties

Ontvang onze veranda catalogus bij jou thuis!

Catalogus aanvragen
Catalogus