Ontvang onze veranda catalogus bij jou thuis! Catalogus aanvragen

Woonuitbreiding

Wordt je huis te klein? Heb je nood aan wat extra ruimte? Dan is het tijd voor een woonuitbreiding! Wil je graag een naadloze overgang vanuit je bestaande woning en extra veel natuurlijk daglicht? Dan is een woonuitbreiding veranda de soort woonuitbreiding voor jou!

Op deze pagina lees je 7 redenen waarom je kiest voor een woonuitbreiding veranda, uit welke stijlen je kan kiezen, woonuitbreiding inspiratie, voorbeelden en hoeveel een woonuitbreiding veranda kost. Lees snel verder!

Ben je al helemaal overtuigd? Ontdek onze woonuitbreiding veranda realisaties of kom langs in onze showroom voor meer inspiratie en informatie.

Moderne veranda aanbouw keuken in Brugge 5

7 redenen om te kiezen voor een woonuitbreiding veranda

  1. Een aanbouw veranda sluit naadloos aan bij je bestaande woning. Je woonuitbreiding vormt zo een harmonieus geheel met de rest van je woning.
  2. Dankzij een veranda uitbouw laat je extra veel licht binnen in huis.
  3. Je geniet het hele jaar door van uitzicht op je tuin, (zwem)vijver en/of buitenzwembad.
  4. Met een relatief kleine aanbouw (< 40m2) van minimum 75% glas bespaar je op de kost van een architect.
  5. Door het vele glas en de constructie van het dak geniet steeds van een optimaal binnenklimaat. Geen oververhitting tijdens de zomer, geen onderkoeling tijdens de winter.
  6. Een aanbouw veranda wordt een stuk sneller gebouwd dan een klassieke woonuitbreiding.
  7. Uiteraard stijgt de waarde van je woning dankzij de toevoeging van een woonuitbreiding.

Welke stijlen woonuitbreiding veranda’s kun je kiezen?

Met een woonuitbreiding veranda kun je alle kanten uit. Kies je voor een moderne woonuitbreiding veranda, een landelijke woonuitbreiding of een woonuitbreiding in de populaire steel look? Wij denken graag met je mee!

Hieronder enkele van onze woonuitbreiding realisaties:

Veranda woonuitbreiding keuken in Zedelgem

Moderne veranda aanbouw keuken in Brugge 3

Familie D. uit Zedelgem koos voor een woonuitbreiding van hun keuken en eetkamer. Zo koken en eten ze het hele jaar door met zicht op hun prachtige buitenzwembad. Ontdek alle beelden van deze moderne woonuitbreiding in Zedelgem.

Veranda woonuitbreiding in Elewijt

Moderne zwarte veranda aanbouw in Lokeren

Familie V. transformeerde hun jaren 70 woning tot een modern, lichtrijk pareltje met open keuken dankzij een aluminium woonuitbreiding. Ontdek alle beelden van deze woonuitbreiding met terrasoverkapping in Elewijt, Zemst.

Landelijke orangerie woonuitbreiding in Roeselare

Landelijke orangerie veranda roeselare eetkamer

Fan van een landelijke stijl? Geen probleem! Familie C. koos voor een warme orangerie aanbouw met een geslaagde mix van victoriaanse en moderne elementen. Ontdek alle beelden van deze landelijke woonuitbreiding in Roeselare.

Moderne aluminium woonuitbreiding met houten afwerking

Moderne zwarte veranda aanbouw afwerking hout

Johan uit Kapellen vergrootte zijn huis met een moderne, aluminium woonuitbreiding. De afwerking met houten lamellen voegt een warme touch toe. Ontdek nog meer manieren om je aluminium aanbouw af te werken met hout of ontdek alle beelden van deze realisatie.

Waarop letten bij een woonuitbreiding veranda?

  • Bij een woonuitbreiding is er een vergunningplicht, maar soms volstaan een melding. De gemeente kan bijkomende voorwaarden opleggen. Informeer dus altijd bij je gemeente. Bij het aanvragen van de bouwvergunning maken wij een plan op voor de gemeente.
  • Hou er rekening mee dat een woonuitbreiding je woonoppervlakte vergroot en dus invloed heeft op je kadastraal inkomen (KI). Vergeet je woonuitbreiding niet aan te geven bij het kadaster!
  • Een woonuitbreiding is doorgaans een grote verbouwing of renovatie. Maar zoals je hierboven al las is de bouw sneller dan deze van een klassieke woonuitbreiding. Hou toch rekening met enkele breekwerken en het voorzien van elektriciteit, afvoer, enz.

Meer lezen:

Hoeveel kost een woonuitbreiding veranda?

De kosten van een woonuitbreiding veranda hangen o.a. af van de afmetingen van je woonuitbreiding en de opties of afwerkingen die je kiest. Ga je bijvoorbeeld voor ingewerkte zonwering? Kies je voor houten afwerking? Droom je van ingewerkte verlichting? Je kan uit heel veel zaken kiezen bij het samenstellen van jouw woonuitbreiding veranda op maat. De uiteindelijke prijs is vergelijkbaar met die van een klassieke woonuitbreiding. Wil je een concretere prijs voor jouw project? Contacteer ons voor een offerte op maat of kom langs in onze showroom.

Meer lezen?

Gerelateerde verandabouw realisaties

Ontvang onze veranda catalogus bij jou thuis!

Catalogus aanvragen
Catalogus