Showroom GESLOTEN vanaf 20/7 t.e.m. 3/8
Ik heb dit bericht gelezen

Wat is het verschil tussen een aanbouw en een veranda?

Het verschil tussen een aanbouw en een veranda is niet héél groot. In beide gevallen kan je je huis uitbreiden, hoe jij dat graag wilt. Alleen is het maken van de keuze niet altijd een makkelijke klus. Welke van de twee past nu het beste bij jou en je woning?

VDB moderne aanbouw veranda met haard Arras

Een aanbouw of een veranda, wat is nu het grootste verschil?

Een aanbouw is een compleet nieuw stuk aan je huis, waar de aanbouw overloopt in de bestaande woning. Nu ja, een veranda is ook een compleet nieuw stuk. Alleen zorgt de aanbouw ervoor dat je dezelfde stijl doortrekt naar dat “extra” stukje aanbouw. Je woonoppervlakte bij een aanbouw ook wordt meteen ook groter, waardoor je je kadastraal inkomen opnieuw moet laten berekenen. Bekijk onze aanbouwveranda's.

Een veranda daarentegen, herken je aan de hoeveelheid ramen. Hierdoor wordt een veranda gezien als een aparte ruimte. Als je voor een veranda kiest, kies je écht voor een extra ruimte die je apart van je woning wilt houden. Alé, apart. Je kan buiten zijn en toch binnen… Voor buitenliefhebbers is een veranda wel écht ideaal! Zelfs in de winter kan je genieten van de natuur. Bekijk onze moderne veranda's en landelijke veranda's.

“Maar wordt mijn veranda niet warm in de zomer?” Geen paniek. Lees onze blogpost over hoe je je veranda isoleert!

Welke voordelen hebben ze?

Een aanbouw

Bij een aanbouw wordt dat extra stukje voorzien in dezelfde stijl als je hele huis. Wil je je woning vergroten? Liefst zonder dat je ziet dat er een stukje is bijgebouwd? Dan is een aanbouw iets voor jou.

Je woning is en blijft één geheel.

Bekijk hier onze veranda aanbouw realisaties.

Een veranda

Ben je een natuurliefhebber? Dan moet je écht niet langer twijfelen, dat beloven we je! Of ben je op zoek naar een ontspannende ruimte, waarin je even wegdroomt van de realiteit?

Ook dan: kies voor een veranda! Twijfel je nog? Ontdek de 7 grote voordelen van een veranda.

Bekijk hier al onze veranda realisaties.

Uit welke soorten materialen kan ik kiezen voor mijn aanbouw?

Je hebt keuze uit verschillende materialen:

Aluminium veranda

De industriële look die een aluminium veranda met zich meebrengt, zorgt voor een openheid in de ruimte. Voor de afwerking kan je gebruik maken van tegels, stenen, beton, leien, etc. Tot slot is een aluminium veranda ook snel geplaatst.

Gemetselde veranda

Is de industrieel look niet je ding? Méér landelijk dan?

Perfect.

Net zoals bij het aluminium veranda kan je ook hier je eigen stijl creëren met verschillende tegels of stenen. Deze soort duurt iets langer dan bovenstaande keuzes. Langs de andere kant: eens het er staat, staat het hé!

En de veranda’s?

Natuurlijk heb je verschillende soorten stijlen in een veranda. En een veranda bestaat merendeels ook uit glas. Alleen is het niet altijd duidelijk welk soort glas je moet kiezen. Ontdek daarom de verschillende soorten beglazing.

Meer lezen:

Zit je met je handen in het haar? Wat past er nu perfect bij je woning, welke stijl moet je kiezen, etc. Niet makkelijk hé? Kom langs in onze showroom (open op zondag!) en leg al je vragen voor aan onze ervaren adviseurs. Ook voor veranda of aanbouw inspiratie kan je in onze toonzaal terecht. Nog meer ideeën nodig? Bestel je gratis brochure.

Gerelateerde verandabouw realisaties

Ontvang onze veranda catalogus bij jou thuis!

Catalogus aanvragen
Catalogus