Ontvang onze veranda catalogus bij jou thuis! Catalogus aanvragen

Een glazen uitbouw: dit moet je weten

Ben je op zoek naar een elegante manier om je woning te verruimen en extra veel daglicht binnen te laten? Dan is een glazen uitbouw de oplossing. Maar wat is een glazen uitbouw precies? Waarmee moet je rekening houden? Welke extra opties kan je kiezen? Je leest het allemaal in deze blogpost!

Moderne steel look veranda in Kruishoutem 4

Droom je ook van een moderne, open keuken waar je al roerend in de potten en pannen kan genieten van uitzicht op je tuin? Of een woonkamer waar je je midden in de natuur waant, maar dan met alle comfort van een binnenruimte? Een glazen uitbouw van Van Der Bauwhede biedt soelaas! Je vergroot je bestaande woning, laat extra veel natuurlijk daglicht binnen en je geniet het hele jaar door van uitzicht op de natuur rondom. De kostprijs is vergelijkbaar met die van een klassieke uitbouw, maar onder bepaalde voorwaarden kan je besparen op de kosten van een architect. Als klap op de vuurpijl wordt een glazen uitbouw een stuk sneller geplaatst dan een klassieke uitbouw.

Bij Van Der Bauwhede ontwerpen en bouwen we je glazen uitbouw van A tot Z. En dit volledig op maat van jouw wensen. Van type glas tot soort dak, bij ons kan je alles personaliseren.

Wat is een glazen uitbouw?

Izegem modern met keuken en eetplaats 7

Bij een glazen uitbouw voeg je een compleet nieuw stuk toe aan je huis, waarbij de uitbouw overloopt in je bestaande woning. Wanneer je je huis wil updaten met een nieuwe, open keuken of een ruime, lichtrijke woonkamer is een glazen uitbouw een goed idee. Kocht je een ouder huis met weinig zicht op de tuin? Ook hier kan een glazen uitbouw een mooie oplossing bieden. Saaie muur eruit, moderne uitbouw ertegen. Je woning heeft onmiddellijk een heel ander elan!

Voor en na - Glazen uitbouw woonkamer

Verruim je woonkamer en laat het daglicht binnen. Zelfs een relatief jonge woning krijg onmiddellijk een moderne facelift dankzij het toevoegen van een glazen uitbouw.

Voor en na - Glazen uitbouw keuken

Een glazen uitbouw keuken is altijd een goed idee. Het hele jaar door koken en eten met zicht op de tuin: wie droomt daar nu niet van!

Moderne of landelijke glazen uitbouw?

Een moderne glazen uitbouw of eerder een landelijke stijl? Aan jou de keuze.

Ga je voor modern, kies dan voor een strakke uitbouw met dunne profielen in neutrale tinten. Een plat dak met skyscreen of een glazen dak passen het beste bij deze stijl.

Ben je eerder fan van de landelijke stijl? Laat je inspireren door de Victoriaanse orangerie en kies voor warme tinten en gezellige details zoals steellook zuilen of een rieten dak.

Jouw wensen staan centraal

Dat je in je uitbouw geniet van alle comfort van een binnenruimte, is voor ons vanzelfsprekend. Over een perfecte isolatie hoef je je alvast geen zorgen te maken. Maar daarnaast kun je nog heel wat zaken kiezen. Jouw wensen staan immers centraal. Het vele glas maakt van zonwering geen overbodige luxe. Misschien had je graag airco gewenst? Of wil je je uitbouw laten overlopen in een terrasoverkapping? Dat is allemaal mogelijk!

Ontdek wat je nog allemaal kan kiezen bij een glazen uitbouw op maat

Wat kost een glazen uitbouw?

En wat mag dat kosten, zo'n glazen uitbouw van Van Der Bauwhede? Uiteraard spelen de afmetingen van je gewenste uitbouw een rol. Daarnaast ligt het eraan welke keuzes je maakt op vlak van het type glas, het soort dak, geïntegreerde verlichting, soort zonwering, enz. De uiteindelijke prijs is vergelijkbaar met die van een klassieke uitbouw. Maar met een relatief kleine uitbouw (< 40m2) van minimum 75% glas, kan je besparen op de kost van een architect. Daarbij wordt een glazen uitbouw een stuk sneller geplaatst dan een klassieke uitbouw.

Een glazen uitbouw van Van Der Bauwhede is kiezen voor een kwalitatieve, volledig afgewerkte uitbreiding van je bestaande woning. Kom eens langs in onze showroom (elke zondag open!) en bewonder er realisaties in allerlei stijlen. Onze verkopers adviseren je met plezier over de mogelijkheden. Kan je nog wat extra inspiratie gebruiken? Bestel onze gratis brochure.

Gerelateerde verandabouw realisaties

Ontvang onze veranda catalogus bij jou thuis!

Catalogus aanvragen
Catalogus