Ontvang onze veranda catalogus bij jou thuis! Catalogus aanvragen

Hoe een veranda bouwen? Zo bouwen wij onze veranda’s!

U heeft het zich misschien wel al eens afgevraagd… Een veranda; hoe begint u daar nu aan? Naast de veranda op zich (en natuurlijk ook het kostenplaatje ervan), willen veel klanten graag weten welke stappen hun ‘veranda in wording’ zal moeten doorlopen vooraleer ze ervan kunnen genieten. En dat is natuurlijk meer dan logisch! We geven u dan ook graag een woordje uitleg. Een ‘Van Der Bauwhede’-veranda? Die bouwen we in 9 opeenvolgende stappen:

Lebbeke modern commercieel met bureau 8

Veranda stap 1: een bezoekje aan de showroom

Alles begint met een bezoek aan onze showroom! In onze toonzaal vindt u een grote variëteit aan veranda’s, pergola’s en tuinkamers terug. De bedoeling hiervan is om te weten te komen wat u wil én wat u zeker niet wilt. Daarnaast is het ook een goede manier om inspiratie op te doen. Een foto mag er nog zo mooi uitzien… De klant is vaak pas overtuigd wanneer hij de ‘real deal’ te zien krijgt.

Veranda stap 2: het ondertekenen van de offerte

Eens we er achter zijn wat de mogelijkheden zijn en hoe we u kunnen helpen, maken we een 3D van uw toekomstige veranda alsook een aangepaste offerte op. Iedere woning en iedere klant is anders en daarom doen we dit dan ook per klant afzonderlijk. Bent u helemaal overtuigd? Dan kunnen we over naar het echte werk!

Veranda stap 3: een bezoek aan ons atelier

Een groot deel van het werk vindt reeds plaats binnen in ons eigen atelier. Hier maken we het frame van uw nieuwe veranda. Het voordeel hiervan is dat dit kan gebeuren in een gecontroleerde omgeving, zonder dat we afhankelijk zijn van de weersomstandigheden. Ook in deze fase nodigen we u graag uit voor een bezoekje!

Veranda stap 4: de grondwerken

Grondwerken? Ja, dat ziet u goed! Van Der Bauwhede is fan van totaalrealisaties. We doen dus ook de grondwerken van uw nieuwe veranda helemaal zelf. We merken dat dit toch wel wat werk uit handen neemt van de nieuwe eigenaars, die hiervoor anders zelf weer een tweede firma moeten contacteren.

Veranda stap 5: de metselwerken

Naast het frame, dat reeds in ons atelier werd vervaardigd, dient er vaak nog wat metselwerk te gebeuren ook. En ook hiervoor hebben we eigen vakmannen in dienst, wat het hele proces naar uw nieuwe veranda wat versnelt.

Veranda stap 6: de afwerking van het dak

Geen veranda zonder dak natuurlijk… En een dak dat zowel voldoende licht doorlaat als extreme hitte buiten houdt? Dat is onze specialisatie! Van meterslange lichtstraten en koepels tot de isolatie van uw dak: wij spelen het voor u klaar.

Veranda stap 7: gyprocwerken en afwerking

Eens uw nieuwe veranda ‘wind-en-waterdicht’ is, is het tijd voor de afwerking. Het dak wordt, indien zo bepaald, afgewerkt met gyprocplaten en ook de pleisterwerken vinden plaats in deze fase. Ten slotte wordt ook de vloer afgewerkt in de gewenste vloerbekleding. Ook dit gebeurt volledig door onze eigen vakspecialisten.

Veranda stap 8: installatie van het sanitair

De veranda van vandaag is multi-inzetbaar! Het is dan ook niet ongebruikelijk dat uw veranda de functie van badkamer of keuken krijgt. Daarom voorzien wij in deze eindfase ook waar nodig het (vooraf afgesproken) sanitair.

Veranda stap 9: de oplevering!

Ziezo, uw nieuwe veranda is zo goed als af! Nu rest er ons nog één ding te doen: de definitieve oplevering! Tijdens deze oplevering controleren we uw veranda op mogelijke gebreken. Zo kan u met een gerust hart beginnen decoreren!


Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem hier contact op.


Gerelateerde verandabouw realisaties

Ontvang onze veranda catalogus bij jou thuis!

Catalogus aanvragen
Catalogus