Showroom GESLOTEN vanaf 20/7 t.e.m. 3/8
Ik heb dit bericht gelezen

Help, welke kleur veranda kies ik? Een keuzegids

Een veranda is een prachtige aanvulling op je huis en kan bijdragen aan het uiterlijk en de waarde ervan. Het kiezen van de juiste kleur voor je veranda is echter niet altijd eenvoudig. Het is belangrijk om de juiste balans te vinden tussen het creëren van een aantrekkelijk uiterlijk en het aansluiten bij de stijl van je huis en omgeving.

Om je te helpen bij het maken van de juiste keuze, stellen we je vier belangrijke vragen die je jezelf moet stellen voordat je een beslissing maakt over de kleur van je veranda. Door deze vragen te beantwoorden, kun je een weloverwogen beslissing nemen en de veranda kleur kiezen die het beste bij jouw huis en stijl past.

1. Welke kleuren hebben je gevels en buitenschrijnwerk?

Veranda in landelijke stijl in Aalst 1

Welke kleuren hebben je gevels, ramen en buitendeuren nu? Zijn dit zachte, warme tinten zoals bruin, beige, taupe, crème kleur, terracotta, …? Dan kun je kiezen voor een veranda kleur in hetzelfde, rustige kleurenpalet. Ben je eerder fan van zwart, wit of antraciet? Trek deze kleuren dan door in je veranda profielen.

2. Welke kleuren gebruik je in je interieur?

Horeca Emjeez Knokke 1

Naast de kleuren aan de buitenzijde van je huis, zijn ook de kleuren van je interieur van belang. Zie je bepaalde tinten terugkeren? Is er een bepaalde kleur die je meer wil gaan uitlichten? In ons blogartikel over het gezellig inrichten van je veranda vind je meer inspiratie en voorbeelden per interieurstijl.

3. Ga je voor trendy kleuren of neutrale kleuren?

Moderne veranda te Gent-Brugge

Ook de kleuren van veranda profielen zijn onderhevig aan trends. De laatste jaren merken we bijvoorbeeld meer vraag naar neutrale aardetinten en groene profielen. Ben je geen zo’n trendsetter, ga dan voor kleuren zoals zacht zwart of een neutraal grijs.

4. Welke kleurmethode kies je?

Moderne veranda aanbouw met overkapping in oostakker

De kleuringsmethode van je veranda profielen heeft invloed op het aantal kleuren waaruit je kan kiezen:

Methode 1: Structuurlakken

Bij deze methode wordt het aluminium gekleurd met polyesterpoeder. Je kan hierbij kiezen uit alle 215 RAL-kleuren. De voornaamste voordelen van structuurlak zijn dat het krasbestendig, zeer UV-bestendig en onderhoudsvriendelijk is.

Methode 2: Anodisatie

Bij deze kleurmethode blijft de aluminium textuur zichtbaar. Je kan kiezen uit anodisatie zonder kleuring, waarbij het aluminium zijn oorspronkelijke grijze kleur behoudt, of voor bruin, grijs en antraciet tinten. Het grote voordeel van deze soort kleuring is dat het het aluminium een extra beschermlaag geeft en dus langer meegaat. Woon je aan de kust of in een gebied met veel industrie? Dan raden we deze methode aan.


Zijn al deze tips in steen geschreven? Neen! Met behulp van onze ervaren experts kun je bijvoorbeeld geslaagde combinaties maken tussen modern en landelijk, warm en strak, harde en zachte kleuren, … Kom langs in onze showroom voor meer advies op maat of neem contact op bij verdere vragen.

Gerelateerde verandabouw realisaties

Ontvang onze veranda catalogus bij jou thuis!

Catalogus aanvragen
Catalogus