Ontvang onze veranda catalogus bij jou thuis! Catalogus aanvragen

Kies de juiste verwarming voor je veranda

De herfst is opnieuw in het land, de verwarming mag terug aan. Het ideale moment om het te hebben over veranda verwarming. Welke veranda verwarming opties bestaan er? Waarmee moet je rekening houden bij het kiezen van verwarming voor je veranda? Wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende mogelijkheden? Lees verder voor een antwoord op al deze vragen!

Moderne veranda Arras

Hoe kies je de juiste verwarming voor jouw veranda?

1. Veranda verwarming berekenen

Voor je gaat nadenken over welk type verwarming je wil installeren, is het nuttig eerst wat eenvoudige rekensommen op te lossen. Je kan namelijk zelf berekenen hoeveel watt verwarming je nodig hebt om je veranda te verwarmen:

  1. Bereken de oppervlakte van de vloer – door lengte en breedte met elkaar te vermenigvuldigen.
  2. Doe die uitkomst vervolgens maal 200.

Het getal dat je dan bekomt, geeft aan hoeveel watt aan verwarming je moet voorzien. Afhankelijk van de oriëntatie van je veranda of de aanwezigheid van bijvoorbeeld zonwering, kan je de wattage met 10 tot zelfs 25% verminderen.

2. Hoeveelheid glas en soort ondergrond

Los van je eigen smaak en voorkeuren zijn er nog andere elementen die bepalen hoe je het best verwarmt.

De hoeveelheid glas: het spreekt voor zich dat een veranda met drie glazen wanden anders verwarmd wordt dan een veranda met maar één glazen wand. En van glas gesproken: grote oppervlaktes warmen snel op, maar koelen ook even snel weer af.

Daarnaast is ook de ondergrond van belang: die vormt immers een isolatielaag. De kwaliteit van die laag zal mee bepalen hoeveel verwarming je moet voorzien.

Wij helpen je uiteraard met plezier bij de keuze van je veranda verwarming. Breng een bezoekje aan onze showroom voor meer uitleg en inspiratie of contacteer ons.

De populairste veranda verwarming mogelijkheden

1. Klassieke radiatoren

Het meest voor de hand liggend zijn natuurlijk de klassieke radiatoren, ofwel de metalen verwarmingselementen die we allemaal kennen en die werken met stralingswarmte. Je kan ze aan de muur bevestigen of op de grond laten rusten. Vroeger was een radiator een radiator, maar die tijd is lang voorbij. Tegenwoordig vind je chauffage-elementen in tal van stijlen, kleuren en ontwerpen. Er is voor elk wel wat wils. De grootte van de radiatoren is dan weer minder een kwestie van persoonlijke voorkeur. Het formaat wordt immers bepaald in functie van het te verwarmen volume en dus het wattage die je nodig hebt. Denk er trouwens aan dat je radiatoren ook in convectorputten kan plaatsen. Veranda’s bestaan meestal uit glazen wanden die doorlopen tot op de grond. Convectorputten helpen je dan niet alleen ruimte uit te sparen, ze zijn ook esthetisch een goede oplossing.

2. Omkeerbare warmtepomp/ verwarming-airco installatie in één

Horeca Au Sabot Kain 7

Er bestaat ook zoiets als een omkeerbare airco, ook wel een lucht-lucht warmtepomp genoemd, en wij vinden dát alvast een interessant principe. Het biedt je het beste van twee werelden: afkoeling op hete zomerdagen en verwarming op krakende winteravonden. Zo’n omkeerbare airco wordt in opbouw geplaatst op de muur of ingebouwd in het plafond (zie foto).

3. Vloerverwarming

Moderne steel look veranda in Kruishoutem 3

Net zoals de rest van je woning, kan je ook in je veranda vloerverwarming plaatsen. Het is een erg aangename manier van verwarmen en een zegen voor wie makkelijk koude voeten heeft. Het grootste voordeel is zonder twijfel dat je er heel wat ruimte mee wint, omdat je geen radiatoren moet plaatsen.

4. Een pelletkachel

Moderne veranda Arras

Misschien ben jij wel een ‘vlammenmens’: iemand die het vuur graag ziet dansen in een haard of kachel. In dat geval kun je kiezen voor een houtkachel, pelletkachel of gashaard. Gezelligheid troef, zoveel is zeker.

Buitenverwarming

Moderne veranda met overkapping met lamellendak en lamelllen schuifwand terrasverwarming

Loopt je veranda over in een terrasoverkapping? Dan is buitenverwarming het ultieme comfort tijdens frisse zomeravonden of bij winterbarbecues onder je overdekte terras. Infrarood terrasverwarming, een open haard, een vuurschaal: aan jou de keuze!

Misschien droom jij al langer van een veranda, maar schrikken de technische finesses je wat af? Misschien zie je door het bos de bomen niet meer? Maak je geen zorgen: wij geven je graag alle tekst en uitleg.

Breng een bezoekje aan onze showroom (elke zondag open!) of contacteer ons.

Gerelateerde verandabouw realisaties

Ontvang onze veranda catalogus bij jou thuis!

Catalogus aanvragen
Catalogus