Ontvang onze veranda catalogus bij jou thuis! Catalogus aanvragen

De top 5 veranda trends

Sta je op het punt een veranda, aanbouw veranda of tuinkamer aan te schaffen? Dan ben je vast en zeker benieuwd naar welke trends en kleuren je dit jaar in veranda’s zal zien. Wij zetten voor jou de top 5 veranda trends op een rijtje!

Trend 1 l Breng de natuur naar binnen

Moderne steel look veranda in Kruishoutem6

Het “opgesloten” gevoel van de voorbije jaren deed veel mensen tijd maken om de natuur te (her)ontdekken. Interieur designers zien sindsdien een stijgende vraag naar natuurlijke patronen en materialen, veel planten, grote ramen, binnentuinen, …

Zo breng jij de natuur naar binnen met een veranda:

Een buitengevoel met alle comfort van een binnenruimte creëer je met veel glas en dunne, aluminium profielen.

Wil je binnen en buiten naadloos in elkaar doen overlopen? Kies dan voor grote schuifdeuren of een glazen vouwwand.

Decoreer je veranda met enkele hippe planten, natuurlijke materialen en patronen. Niet zeker welke planten zich in jouw veranda goed zullen voelen? Ontdek de beste planten per soort veranda.

Trend 2 l Multifunctionele ruimtes

Moderne veranda aanbouw keuken in Brugge 3

Ontspannen, eten, TV kijken, gasten ontvangen, koken, thuis werken, … : veranda's zijn vandaag multifunctionele ruimtes. Daarom kiezen steeds meer mensen voor een aanbouwveranda. Bij een aanbouw veranda lopen je leefruimte en je veranda in elkaar over. Zo vergroot je je woonoppervlakte en creëer je een ruimer gevoel in huis.

Trend 3 l Neutrale aardetinten en groentinten

Moderne veranda te Gent-Brugge

Neutrale aardetinten en groentinten sussen het komende jaar ons verlangen naar rust en vakantie. Beige, bruin, grijs, antraciet en groentinten vormen het kleurenpalet van de toekomst. Combineer voor een subtiel interieur met zwarte of houten meubelen en accessoires. Droom je eerder van tropische summervibes? Combineer dan met kleurrijke tapijten of kussens, rotan meubels of bohemian accessoires.

Niet helemaal zeker hoe je het decoreren van je veranda het beste aanpakt? Lees onze 7 tips voor het inrichten van je veranda of tuinkamer.

Trend 4 l Duurzaamheid

Moderne aanbouw veranda met plat dak in Assenede

Duurzaamheid en milieubewustzijn zijn en blijven belangrijke thema’s. We hebben maar één planeet, het is dus aan ieder van ons om er zorg voor te dragen. We zetten onze mooie traditie voort door zorgzaam om te gaan met materialen en door onze energie duurzaam op te wekken en te gebruiken. Met onze partners verbeteren we stapsgewijs de milieu-impact van onze producten en diensten. Zo dragen we bij tot een evenwichtiger ecosysteem.

Op onze pagina “Milieubewust ondernemen” vind je info terug over hoe we recycleren, een infographic over ons X-ECO premium sustainable aluminium en alle E-MAX certificaten.

Trend 5 l Outdoor living

Moderne veranda te Gent Brugge

Sinds 2020 zien we steeds meer vraag naar open veranda’s, tuinkamers en terrasoverkappingen. Buitenruimtes worden ook steeds meer als binnenruimtes ingericht en gedecoreerd. Denk aan volledige buitensalons, buitenkeukens, buiten servies, buitenkachels, buitenverlichting, …

Zo zet jij meer in op outdoor living met een veranda:

Ga voor een veranda die overloopt in een terrasoverkapping. Onder een pergola geniet je ook bij regen, wind of zelfs sneeuw van het buitenleven.

Wil je een extra eye catcher in de tuin waar je tijdens zonnig weer heerlijk in de koele schaduw vertoeft? Een open veranda kan voor jou dan de ideale oplossing betekenen.

Wil je ook tijdens de koude maanden midden je tuin kunnen relaxen met alle comfort van een binnenruimte? Dan is een tuinkamer misschien iets voor jou.

Kun je nog wat extra advies gebruiken of ben je benieuwd wat er allemaal mogelijk is? We denken graag met je mee! Kom lang in onze showroom of neem contact op voor een offerte op maat!

Gerelateerde verandabouw realisaties

Ontvang onze veranda catalogus bij jou thuis!

Catalogus aanvragen
Catalogus