Showroom GESLOTEN vanaf 20/7 t.e.m. 3/8
Ik heb dit bericht gelezen

Wat is het verschil tussen een tuinkamer en een veranda?

Helemaal weg van een veranda of wacht, is het nu toch een aluminium tuinkamer op maat waar je gek op bent? Is het verschil tussen een tuinkamer en een veranda je niet helemaal duidelijk? Wij vertellen je graag wat meer over het verschil, zodat je weloverwogen tussen een tuinkamer of veranda kunt kiezen.

Moderne veranda te Gent-Brugge


Wat is het verschil nu eigenlijk concreet?

Spreken we over een veranda, dan hebben we het over een glazen ruimte aan je woning. Het gaat om een ruimte waar je vanuit je woning onmiddellijk toegang tot hebt. Een veranda is dus een aanbouw aan je bestaande woning, waarbij je de oppervlakte van je woning een stuk gaat uitbreiden. Je wint met een veranda trouwens niet enkel aan nuttige vierkante meters, als het meezit geniet je van een prachtig zicht én je zit beschut tegen weer en wind.

Een tuinkamer, al dan niet uit aluminium, is een vrijstaande, afgesloten ruimte zonder onmiddellijke toegang vanuit de woning. Een tuinkamer kan aan de gevel grenzen, maar dit is geen must. Net zo goed gaat het om een compleet losstaande ruimte in het midden van je tuin. Een tuinkamer op maat is meestal voorzien van grote glaspartijen, waardoor er veel lichtinval is en je optimaal van het zicht op de tuin/omgeving kunt genieten.

Waarom jij kiest voor een tuinkamer op maat?

Moderne veranda te Gent-Brugge

De voordelen van een tuinkamer? Een tuinkamer vormt zeker een pluspunt in een (ruime) tuin. Je merkt al snel dat je er veel tijd in doorbrengt en extra geniet van je tuin. Bovendien kan je deze ruimte multifunctioneel inzetten. Er zijn tuinkamers die dienst doen als poolhouse, buitenkeuken, wellness, tuinkantoor, …

Een aluminium tuinkamer kan een echte eyecatcher vormen.

Kies je voor een tuinkamer op maat, dan trek je voluit de kaart van outdoor living. Het gaat om een relatief eenvoudige constructie, waardoor het kostenplaatje van een tuinkamer op maat vaak wat lager uitvalt dan investeren in een veranda.

Waarom jij kiest voor een veranda?

Moderne veranda in Torhout 2

Een veranda geeft je extra woonruimte en vormt een verlengstuk van je eigenlijke woning. Bovendien heb je tot je veranda een rechtstreekse toegang, waardoor je niet telkens door de tuin moet. Vaak valt de temperatuur in een veranda ook net iets beter te reguleren dan in een tuinkamer en kun je er qua inrichting alle kanten mee uit.

Kom onze veranda’s ontdekken

Is je keuze op de voordelen van een veranda en de extra woonoppervlakte gevallen? Kom dan zeker eens langs bij ons. Bij Van Der Bauwhede zijn we thuis in veranda’s op maat, die volledig afgestemd kunnen worden op jouw wensen. Elke veranda fabriceren we zelf en wordt tot in de puntjes afgewerkt en geplaatst. Onze adviseurs in de showroom vertellen je er graag meer over!

Gerelateerde verandabouw realisaties

Ontvang onze veranda catalogus bij jou thuis!

Catalogus aanvragen
Catalogus