Showroom GESLOTEN vanaf 20/7 t.e.m. 3/8
Ik heb dit bericht gelezen

Hoe vergroot ik mijn huis? Met een veranda of een aanbouw?

Heb je het gevoel dat je je niet goed kan verplaatsen in je eigen woning? Heb je nood aan een extra ruimte om je te ontspannen, wil je een speelkamer voor de kinderen of een nieuwe werkplek? Tijd om je huis groter te maken! Je huis maak je groter door het bijbouwen van een veranda of een aanbouw. “Ja, maar wat is het verschil tussen de twee?” Hieronder vind je het verschil en ontdek je direct wat het beste bij je past.

IMGP6289 1
Moderne veranda te Oostrozebeke

Bijbouwen in dezelfde stijl als je huis

Een aanbouw is een nieuw stuk bijgebouwd aan je huis, net zoals bij een veranda. Alleen zie je bij een aanbouw nauwelijks dat hij op een later tijdstip bijgebouwd is. Om die reden kiezen mensen voor een aanbouw. Ze willen liever niet dat je ziet dat er twee verschillend delen zijn. Ze houden ervan dat het hele huis nog steeds een geheel is. Wil je jouw huis vergroten en binnen niet het gevoel krijgen dat je in een extra ruimte stapt die niet tot jouw huis behoort? Ga dan voor een aanbouw. Je aanbouw wordt de leukste speelkamer of je nieuwe werkplek met plantjes.

Ready? Wacht even, en een veranda?

Kom tot rust met een veranda

Maakt het je niet uit dat je langs de buitenkant ziet dat je een aparte ruimte hebt? Houd je daarnaast ook nog eens van fluitende vogeltjes en van de mooie groene natuur rondom je huis? Kom dan tot rust door een veranda te plaatsen.

Een veranda herken je aan de hoeveelheid ramen, ze zijn typisch bij een veranda. Langs binnen heb je ook het gevoel dat je in een aparte ruimte komt die verschillend is in vergelijking met andere ruimtes in je huis. Je huis is van bakstenen gebouwd en niet van ramen hé, alleen daarom voel jij je al in een andere omgeving. En deze factoren tellen als je nood hebt aan een extra rustruimte. Een ruimte die totaal verschillend is van andere ruimtes in je huis, geeft je meer ontspanning dan een ruimte waar je het gevoel krijgt dat jij je nog steeds op dezelfde plek bevindt. Ook in een veranda kan je jouw kantoor inrichten. Sterker nog! Op je laptop zitten, terwijl je omringd bent door de natuur geeft je extra productiviteit. Wat moet je nog meer?

“Hoe zit het met de isolatie van een veranda? In de zomer wordt het daar veel te warm en in de winter is een donsdeken nog te min…”. Denk je? Natuurlijk niet. Een veranda isoleren gaat tegenwoordig in een vingerknip. Het is de bedoeling dat je er in elk seizoen van geniet. 35+ of -10, met hoogrendementsglas geniet je in elke omstandigheid van je veranda.

Verder zijn er nog enkele factoren waar je rekening mee moet houden. Ontdek de 4 tips over hoe een veranda goed geïsoleerd wordt. Ten minste, bij Van Der Bauwhede toch!

Kom langs in onze showroom voor meer advies op maat of neem contact op.

Gerelateerde verandabouw realisaties

Ontvang onze veranda catalogus bij jou thuis!

Catalogus aanvragen
Catalogus