Ontvang onze veranda catalogus bij jou thuis! Catalogus aanvragen

Een veranda isoleren met 4 tips

Een veranda isoleren is geen slecht idee. Vooraleer je het weet valt het wit uit de lucht en snak je naar een warme ruimte met uitkijk op de natuur. Maar als het koud is moet je ernaar fluiten. Gelukkig ontvang je tips over hoe een veranda isoleren!

1. Een veranda isoleren begint bij het dak

Veranda in landelijke stijl in Aalst 8

Het dak is hetgeen waar je goed op moet letten. Een veranda isoleren met hoogrendementsglas isoleert twee tot drie keer beter dan gewoon of dubbel glas. Hierdoor blijft de warmte binnen. Bovendien zorgt -normaal glas- voor extra hitte in de zomer. En dan spreken we over zomers waar we tegenwoordig mee te maken hebben!

De glazen daken kunnen ook in een hellende vorm gemaakt worden. Deze daken verliezen meer warmte en zijn lekker verkoelend in de zomer.

Daarnaast heb je nog de mogelijkheid om acrylaat- en polycarbonaat platen of een gemetseld dak te nemen. Ook hier zal een snijdende wind niet makkelijk doorkomen. Dus in de winter kan je dan toch nog genieten van je moment. En zonder dat je daar extra energiekosten voor gaat betalen natuurlijk. Twee vliegen in één dak!

Niet zeker welk type dak het beste voor jou is? Lees onze tips voor de keuze van je veranda dak.

2. En al het ander glas? Hoogrendementsglas natuurlijk!

Moderne steel look veranda in Kruishoutem 3

Een veranda bestaat merendeels uit glas. Aangezien je net las dat het dak het beste geïsoleerd wordt met hoogrendementsglas, kan je nu al raden wat je voor de ramen gebruikt.

Je investering in hoogrendementsglas krijg je terug door geen extra kosten op energie te maken. Het compenseert zich. Sterker nog, je haalt er zelfs meer uit. Het glas laat 30% van de warmte ontsnappen, erg weinig als je weet dat het bij dubbel glas 70% is.

Ontdek hier alles over onze verschillende types glas.

3. Wat met de overgang van de binnenmuur naar de buitenmuur?

Veranda in landelijke stijl in Aalst

Je veranda wordt gebouwd tegen je woning. Er is dus een overgang van de binnenmuur naar de buitenmuur. Je kan het al raden. Als deze overgang niet geïsoleerd is, dan ben je de pineut. Dan mag je je veranda zo goed isoleren als je kan, je blijft de pineut.

Voorkom een koude overgang en vermijd schimmels. Je hoeft niet de specialist uit te hangen want het wordt allemaal voor je gedaan. Alleszins bij Veranda Van der Bauwhede.

Goed! Nu weet je ten minste dat je kosten kan besparen en je geen extra energiekosten hebt bij het plaatsen van een veranda.

4. De veranda profielen

Horeca Au Sabot Kain 15

Wat ben je met goed geïsoleerde ramen als je profielen de koude lucht of snijdende wind gaat binnenlaten? De soorten profielen zijn heel uiteenlopend, maar ze zorgen niet allemaal voor een goede isolerende werking.

Aluminium profielen worden uitgerust met een thermische onderbreking. Daardoor krijgt het profiel een holte waardoor de lucht in de holte voor een isolerende werking zorgt. Dit voorkomt condensatie.

Bij een veranda isoleren komt veel kijken want ook de dikte van de profielen speelt een grote rol. Nogmaals, hoe meer je investeert, hoe meer je bespaart.

Bij Van Der Bauwhede zijn we thuis in veranda’s op maat, die volledig afgestemd kunnen worden op jouw wensen. Elke veranda fabriceren we zelf en wordt tot in de puntjes afgewerkt en geplaatst. Kom langs in onze showroom of neem contact op voor een offerte op maat!

Gerelateerde verandabouw realisaties

Ontvang onze veranda catalogus bij jou thuis!

Catalogus aanvragen
Catalogus