Ontvang onze veranda catalogus bij jou thuis! Catalogus aanvragen

De beste oriëntatie voor uw veranda: zo bepaalt u die!

Daglicht! Samen met de extra ruimte die u wint is daglicht wel één van de voornaamste motieven om voor een veranda te kiezen. Hoewel u wellicht wel al een idee heeft van waar uw veranda moet komen, loont het de moeite om de oriëntatie eens nader te bekijken. Welke oriëntatie is nu het meest geschikt? Hieronder de voor- en nadelen van de verschillende mogelijkheden op een rijtje!

IMGP4616

Een zuidelijke oriëntatie voor uw veranda

Wanneer men spreekt van een veranda, denken velen meteen aan een zuidelijke oriëntering! Dit om natuurlijk zoveel mogelijk van het zonnetje te kunnen profiteren. Een ideale oplossing voor wie de winter niet snel genoeg voorbij kan zijn. Wat de zomer betreft is het echter opletten geblazen: dan kunnen de temperaturen in uw veranda immers flink oplopen. Zonwerende luifels of screens, een degelijk ventilatiesysteem alsook raampartijen met een lage g-waarde voorkomen dit ongemak.

Een oostelijke oriëntatie voor uw veranda

Vanuit uw veranda de zon zien opkomen? Het is een droom voor vroege vogels die tijdens het ontbijt van een extra mooi uitzicht willen genieten. Hou je niet van extreem warme temperaturen? Dan is een oostelijke oriëntering een goede keuze. Dit omdat u met deze oriëntatie schaduw hebt tijdens de namiddag, wat voorkomt dat uw veranda een serre wordt tijdens de zomermaanden. Een veranda met een oostelijke oriëntering is zeer geschikt als hobbyruimte, keuken en eetruimte.

Een westelijke oriëntatie voor uw veranda

Extra lang genieten van die avondzon? Dan is een veranda met westelijke oriëntatie wellicht iets voor u. Met deze oriëntering hebt u ’s ochtends schaduw en in de namiddag heel wat binnenvallend zonlicht. Het nadeel van deze oriëntatie is dat u wel zal moeten investeren in een degelijke zonnewering, aangezien het met een dergelijke oriëntering in de zomermaanden wel erg warm kan worden.

Een noordelijke oriëntatie voor uw veranda

Houdt u het liever koel in uw veranda? Dan kan een noordelijke oriëntatie een goede oplossing zijn. Zeker tijdens de zomermaanden kan een veranda met noordelijke oriëntatie wel voor de nodige verkoeling zorgen. U zorgt best wel voor een degelijke isolatie met dit type oriëntatie, gezien het in de winter wel frisjes kan worden.

En de ideale oriëntatie? Onze conclusie!

Indien de voorschriften het toelaten en er verder geen beperkingen zijn, opteert u naar onze mening het best voor een zuidoostelijke oriëntering. Hier geniet u optimaal van de zon, zonder dat het meteen een broeikas wordt. Daarnaast raden we steeds aan om voor een goed ventilatiesysteem, wilt u de temperatuur in uw veranda ten alle tijden aangenaam houden.

Heeft u nog vragen omtrent de meest geschikte oriëntatie van uw toekomstige veranda? Neem hier contact op!

Gerelateerde verandabouw realisaties

Ontvang onze veranda catalogus bij jou thuis!

Catalogus aanvragen
Catalogus