Ontvang onze veranda catalogus bij jou thuis! Catalogus aanvragen

Hoe een aluminium veranda onderhouden: tips en tricks

Een belangrijk voordeel aan veranda’s in aluminium is dat ze weinig onderhoud vereisen en lang meegaan. Al kunnen de aluminiumonderdelen, denk aan de deuren of ramen, af en toe wel een reinigingsbeurt gebruiken. Zo kan je namelijk nog langer van je veranda genieten! Wij zetten hieronder alvast enkele tips op een rij.


Schoonmaken met product

In principe volstaan lauw zeepwater en een zachte spons voor een goede poetsbeurt. Vermijd in elk geval het gebruik van agressieve, zure producten en schuursponzen of -papier.

Aluminiumonderdelen hoef je, in tegenstelling tot houten onderdelen, niet opnieuw te lakken of schilderen.

Moderne veranda te Gent-Brugge

Beweegbare onderdelen smeren

Om ervoor te zorgen dat de schuifdeuren van je veranda goed blijven werken, neem je de rails ervan best af en toe onder handen met een stofzuiger. Stof en steentjes tussen de rails zouden de schuifdeuren anders kunnen tegenwerken.

Scharnieren en sluitpunten kan je dan weer smeren. Hetzelfde geldt bovendien voor de scharnieren en sluitpunten van je ramen.

Denk ook aan dak en goten

Naast de aluminiumstructuur van je veranda, neem je best ook even het dak en goten onder handen met bijvoorbeeld de tuinslang. Het is namelijk daar dat bladeren en vuil zich het eerst verzamelen. Zo verzeker je niet alleen de lichtinval via het dak, maar vermijd je ook vochtproblemen door bijvoorbeeld een verstopte goot.

Moderne veranda te Gent-Brugge

2 tot 3 keer per jaar poetsen

Hoe vaak je veranda onderhoud nodig heeft, hangt sterk af van waar je woont. Is dat heel landelijk, dan volstaan 1 of 2 schoonmaakbeurten. Een veranda in een stad, de kust of in een gebied met veel industrie kan een extra schoonmaakbeurt gebruiken. Probeer die wel niet in te plannen op momenten dat de zon fel schijnt of het heel warm is. Behandel je ramen of profielen nooit in de felle zon of bij extreem warme temperaturen.

Onderhoudsvriendelijkheid is maar één van de vele voordelen aan een aluminium veranda. Lees hier nog meer voordelen van aluminium voor het bouwen van veranda's!

Als je je veranda door Van Der Bauwhede laat plaatsen, geven we steeds de nodige tips om je veranda in een topconditie te houden. Meer weten over het plaatsen van een veranda, of het onderhoud dat erbij hoort? Contacteer ons gerust voor meer informatie!

Gerelateerde verandabouw realisaties

Ontvang onze veranda catalogus bij jou thuis!

Catalogus aanvragen
Catalogus