Showroom GESLOTEN vanaf 20/7 t.e.m. 3/8
Ik heb dit bericht gelezen

Uw veranda een serre in de zomermaanden? Voorkom het met onze tips!

Glaspartijen zo ver als u maar kan kijken én een ongeëvenaarde lichtinval: het is wat u altijd gedroomd had van uw veranda, niet? En hoe prachtig die lichtinval u ook in de oren klinkt; een bakkende serretomaat wordt u liever niet! Met onze tips geniet u binnenkort, ook tijdens de heetste zomeruurtjes, van uw veranda!

Uw veranda staat er nog niet? Wij helpen u op weg!

Zonwerende beglazing, dubbel of driedubbel glas… Er zijn zoveel soorten ramen voor uw veranda, dat het niet moeilijk is dat u het bos door de bomen niet meer ziet. Toch is het van fundamenteel belang voor het leefklimaat in de veranda dat u de onderstaande factoren in overweging neemt!

A. Veranda glas kiezen: de g-wat-waarde, zegt u?

Juist, de g-waarde. De g-waarde van het glas helpt om de isolatiewaarde van uw ramen vast te stellen, en aangezien uw veranda vermoedelijk grotendeels uit ramen zal bestaan, kijkt u deze waarde best even na. Deze waarde wordt ook wel de zonnetoetredingsfactor genoemd (ZTA) en geeft de verhouding tussen de invallende en de binnenkomende zonnestralen weer. Kortom: hoe lager de g-waarde van uw veranda glas, hoe minder zonnewarmte!

Lees meer over de verschillende soorten veranda glas.

B. Isoleren zal u leren! De materialen in uw veranda maken het verschil!

Bij isolatie denkt men vaak aan warmteverlies. Een goede isolatie van uw veranda garandeert echter niet enkel minimaal warmteverlies, maar zorgt er ook voor dat er minder warmte binnenkomt! Naast hoogrendementsglas, zijn ook aluminium profielen gekend voor hun isolerende waarde!

Lees meer over het isoleren van je veranda.

C. Airco of beter een natuurlijke ventilatie in mijn veranda?

Een andere manier om een ondraaglijke warmte in uw veranda te voorkomen is een degelijk ventilatiesysteem. Bij ventilatie heeft u de keuze tussen natuurlijke ventilatie of ventilatie met airco. Waar airco uw veranda enkel koelt, zorgt een natuurlijke ventilatie voor zowel luchtverversing én verkoeling.

Lees meer veranda ventilatie tips.

D. Een koele veranda? Kies voor een plat dak!

Hoe groter het glasoppervlak, hoe meer kans op oververhitting. Dit geldt ook voor uw dak. Een plat dak biedt ongetwijfeld een betere isolatie dan een glazen dak en is dus, met een aangenaam leefklimaat in het achterhoofd, de beste optie.

Lees meer over de voordelen van een veranda met plat dak.

Uw veranda staat er steeds? Geen nood!

U zoekt naar een zonwerende oplossing voor uw bestaande veranda? Bekijk in dit volgende artikel wat een zonweringssysteem voor u kan betekenen! Meer verandavragen? Neem vrijblijvend contact op met uw verandabouwer!

Gerelateerde verandabouw realisaties

Ontvang onze veranda catalogus bij jou thuis!

Catalogus aanvragen
Catalogus