Ontvang onze veranda catalogus bij jou thuis! Catalogus aanvragen

De 5 meest voorkomende fouten bij het kiezen van een veranda

De kogel is door de kerk: je gaat een veranda kiezen. Een nieuwe veranda laten bouwen is fijn, maar hoe vermijd je de grootste fouten bij het uitbreiden van je woning met een veranda? Wij geven je alvast 5 veelgemaakte fouten mee bij het kiezen van een veranda. Zo omzeil jij de valkuilen en ga je voor de veranda van je dromen waar je jarenlang plezier aan beleeft!


Moderne veranda te Oostrozebeke


Fout 1 l De verkeerde stijl kiezen

Een veranda die niet aansluit bij de stijl van je huis? Zonde, want zo kom je nooit tot een prachtig geheel. Een contrasterende stijl is uiteraard ook een optie, maar je goed laten adviseren en weten waar je naartoe wil, is dan een must. Verlies zeker ook het veranda dak niet uit het oog, want dit bepaalt een groot deel van de uitstraling van je veranda. Ben je niet zeker? Neem contact met ons op en laat een plan uittekenen, zo zie je het geheel meteen een stuk helderder en kun je weloverwogen keuzes maken.

Fout 2 l Een foute oriëntatie

De oriëntatie van je veranda heeft een enorme impact op het gevoel in je veranda. Te warm, te koud, niet genoeg zon of net te veel? Denk goed na over de oriëntatie van je veranda, voor je deze laat bouwen. Wij geven alvast de voorkeur aan een zuidoostelijke oriëntering. Zo geniet je van heel wat zon, zonder overdreven opwarming. Een goed ventilatiesysteem raden we steevast aan, ongeacht de oriëntatie van je veranda.

Fout 3 l Miskijken op het onderhoud

Een houten veranda is een optie, maar reken wel op een regelmatig onderhoud. Bovendien hebben de seizoensveranderingen er heel wat impact op. Schimmel, vocht, mos, … Hout vergt heel wat inspanning om mooi te houden. Houd er ook rekening mee dat je een houten veranda om de vijf jaar van een nieuw laagje verf moet voorzien. Wil je heel wat minder kopzorgen, dan vormt een aluminium veranda het perfecte alternatief. Aluminium is makkelijk in onderhoud, een stuk voordeliger dan ijzer en staal en net zo goed een lust voor het oog. Een steel look is ook perfect mogelijk en dit bovenop de praktische voordelen. Wil je wel genieten, maar een minimaal onderhoud, dan is een aluminium veranda de verstandigste keuze. Lees onze tips & tricks voor het onderhouden van je aluminium veranda.

Fout 4 l Het ontbreken van zonwering

Een aangenaam temperatuurtje in je veranda? Zonwerend glas en een zonwering vormen de twee belangrijkste pijlers voor een aangename binnentemperatuur. Wil je nog meer van je veranda genieten? Ga voor verwarming en/of airconditioning. Zo spendeer je nog meer qualitytime in deze ruimte. Laat je adviseren over het dak, want het gekozen materiaal van de dakbedekking heeft een stevige impact op de temperatuur in je veranda.

Fout 5 l Onvoldoende aandacht voor de isolatie

De ene keer snikheet en de andere ijskoud? Nee, zonder voldoende oog voor de isolatie van je veranda, kan je onmogelijk optimaal genieten. Er zijn heel wat manieren om je veranda te isoleren. Denk maar aan isolerende glas, het beperkt gebruik van glas in je dak en profielen met een isolerende werking. Onze adviseurs in de showroom helpen je graag verder en zorgen ervoor dat je veranda optimaal geïsoleerd wordt. Zo geniet je het hele jaar door van je veranda. Laat buiten de zon maar stralen of de sneeuw met bakken uit de hemel vallen: jij zit goed.

Interesse in een veranda en wil je foutjes voorkomen? Contacteer ons vrijblijvend en we helpen je ze mee voorkomen!

Gerelateerde verandabouw realisaties

Ontvang onze veranda catalogus bij jou thuis!

Catalogus aanvragen
Catalogus