Ontvang onze veranda catalogus bij jou thuis! Catalogus aanvragen

Klaar voor de feestdagen? Zo maak je jouw veranda winterproof!

De dagen worden langzaamaan weer korter, de winterjassen worden stilaan terug uit de kast gevist, … Kortom: de winter komt er weer aan! Voor sommigen is het de mooiste periode van het jaar, een ander zit dan alweer af te tellen tot het terug zomer is. En toch kunnen we tijdens de donkerste dagen van het jaar allemaal wel wat extra zonlicht gebruiken! Een veranda biedt dan een goede oplossing. Hoe bereid je jouw veranda nu voor op die kille en donkere dagen?

IMGP2779

Jouw veranda winterproof: hoe ga je best verwarmen?

Afhankelijk van de oriëntatie zal je veranda waarschijnlijk het warmste plekje in huis zijn gedurende de winterperiode, aangezien je met grote raampartijen veel lichtinval blijft behouden, ook tijdens de winter. Daarnaast is het natuurlijk evident dat je, ook in je veranda, extra verwarming zal nodig hebben wanneer de temperaturen het vriespunt naderen. De centrale verwarming van je woning doortrekken is dan de meest eenvoudige oplossing. Loop je veel op je blote voeten? Dan biedt vloerverwarming een goede oplossing. Gebruik je je veranda eerder als living? Dan biedt een kachel op hout of gas weer extra gezelligheid!

Zo kies je de juiste veranda verwarming

’s Winters lekker warm in je veranda? Vergeet je isolatie niet!

Genieten van een comfortabel binnenklimaat in je veranda? Ook tijdens de wintermaanden? Dan zorg je er best voor dat je vloerisolatie minimum 6 cm dik is. De hoeveelheid isolatie die je daarnaast nodig hebt, is afhankelijk van het aantal doorgangen en de luchtdichtheid van je woning en veranda.

Lees 4 tips om je veranda te isoleren

Je veranda staat er nog niet? Hou rekening met de isolatiewaarde van je materiaal!

Je veranda moet nog gezet worden? Vraag je verandabouwer naar de gebruikte profielen en hun U-waarde. Zo zijn houten profielen het duurst, maar isoleren deze wel het best. Kies je voor aluminium of stalen profielen? Dan laat je die het best voorzien van een thermische onderbreking. De lucht in het holle gedeelte van dit soort profiel werkt isolerend en voorkomt condensatie.

Lees meer over de voordelen van een aluminium veranda

Last but not least: je kerstdiner in je veranda? Maak er een spetterend feest van!

Je hele familie, kinderen en (achter)kleinkinderen in je woonkamer laten passen? Dat is voor velen een hele uitdaging! Ook hier biedt een veranda een meer dan geschikte oplossing. Je creëert eindelijk die extra ruimte waar je die veel te lange eettafel in kan passen. En genieten van het vuurwerk en de lichtjes buiten? Dat doe je gewoon vanuit je gezellig warme veranda natuurlijk!


Je zit nog boordevol vragen? Contacteer ons of kom eens langs in onze showroom (elke zondag open!).

Gerelateerde verandabouw realisaties

Ontvang onze veranda catalogus bij jou thuis!

Catalogus aanvragen
Catalogus