Showroom GESLOTEN vanaf 20/7 t.e.m. 3/8
Ik heb dit bericht gelezen

How to veranda: de 5 allergrootste don’ts op een rijtje!

Van broeikas in de zomer tot een diepvries in de winter! Het zijn horrorverhalen die je te allen tijde wil vermijden in je nieuwe veranda. Waar je nu best op let bij het uittekenen van je droomveranda? Wij zetten de grootste fouten voor jou op een rijtje!

IMGP2058 1 1

Veranda fout 1: Je bespaart op beglazing en isolatie

Besparen op je beglazing en isolatie? Dat doe je beter niet! Polycarbonaat mag dan wel goedkoop zijn, met dubbel glas ben je zoveel beter af! Vraag je verandabouwer dus naar de U-waarde van je ramen. Is deze hoger dan 1.1? Dan kies je toch beter voor een ander type beglazing. Kort door de bocht: wil je een aangenaam binnenklimaat in je veranda? Dan investeer je best in een degelijk en isolerend materiaal!

Ontdek de verschillende types verandaglas

Veranda fout 2: Je houdt geen rekening met de architectuur van je woning

Je hebt het vast wel al een keertje gezien: een prachtige authentieke pastorijwoning met zo’n hypermoderne veranda erachteraan ‘geplakt’. Apart gezien fantastisch mooi, maar samen… Wil je een veranda die écht een meerwaarde is voor je woning? Hou dan rekening met de architectuur van de bestaande woning. Je twijfelt? Vraag raad aan je verandabouwer!

Veranda fout 3: Je wil geen ventilatie

Wil je tijdens de zomermaanden niet zitten bakken in je veranda, dan voorzie je je veranda best wel van een degelijk ventilatiesysteem. Deze zorgt zowel voor een comfortabel binnenklimaat als voor een betere luchtkwaliteit!

Tips om je veranda goed te ventileren

Veranda fout 4: Je onderschat de waarde van een goede fundering

Een degelijke fundering voor je veranda? Die kan wel eens belangrijker zijn dan je dacht! Een goed geplaatste fundering vormt de basis van je veranda en is afgewerkt met een vochtscherm op de vloerplaat. Condens en algenvorming vermijden? Dat doe je dus met de juiste fundamenten!

Veranda fout 5: Je kiest voor de verkeerde profielen

De profielen in je veranda ondersteunen in de meeste gevallen de dakconstructie. Ga je voor stevigheid? Dan kies je het best voor brede kozijnprofielen in aluminium.

Ontdek alle voordelen van een aluminium veranda

Had je nog vragen? Contacteer ons of kom langs in onze showroom (elke zondag open!).


Gerelateerde verandabouw realisaties

Ontvang onze veranda catalogus bij jou thuis!

Catalogus aanvragen
Catalogus