Ontvang onze veranda catalogus bij jou thuis! Catalogus aanvragen

Hoe kies ik de juiste verandabouwer voor mijn project?

De kogel is door de kerk: je wil een veranda laten plaatsen! Tijd om te kiezen voor een verandabouwer die jouw veranda droom werkelijkheid kan maken. Maar na wat googelen of navragen bij vrienden en familie kan het aantal verandabouwers overweldigend lijken. Hoe kies je nu de juiste verandabouwer voor jouw project? In deze blogpost geven we je de belangrijkste tips mee!

1. Realisaties naar jouw smaak

Zijn de realisaties van de verandabouwers op je shortlist jouw smaak? Bekijk de realisaties op de website, vraag een brochure aan en bezoek de showroom om de kwaliteit en uitwerking ervan in het echt te zien en te voelen. Bij Van Der Bauwhede kan je zelfs ons atelier in Waregem bezoeken waar we de veranda’s van A tot Z maken!

2. Kwalitatieve materialen

Uiteraard wil je zo lang mogelijk genieten van je veranda. Daarom is het belangrijk voor een verandabouwer te kiezen die inzet op kwalitatieve, duurzame materialen en een streng gecontroleerd productieproces.

Bij Van Der Bauwhede kiezen we resoluut voor aluminium veranda’s op maat, gemaakt in ons eigen atelier in Waregem. Aluminium is elegant, licht en veelzijdig maar ook uiterst sterk. Daarbij kan je kiezen uit een waaier aan stijlen en kleuren.

Denk ook vooraf aan het onderhoud van je veranda. Sommige materialen vragen nu eenmaal meer onderhoud dan andere materialen. Aluminium veranda’s zijn zeer gemakkelijk in onderhoud: een 2-tal keer per jaar reinigen met een sopje volstaat.

3. Persoonlijk advies

Dankzij een betrokken verandabouwer die met je meedenkt bij ontwerp en bouw, vermijd je fouten en teleurstellingen. Laat vooraf al eens een plan uittekenen. Sluit de veranda van je dromen aan bij de stijl van je huis? Wat is de beste oriëntering voor jouw wensen? Heb je al eens gedacht over de verschillende soorten zonwering? Welk dak kies je best?

Er valt heel wat te beslissen bij een veranda op maat, want heel wat zaken kunnen gepersonaliseerd worden. Om al een klein overzicht te krijgen kan je al eens grasduinen in onze blogpost “Een veranda op maat: wat kan je allemaal kiezen?”.

4. Een duidelijke offerte zonder addertjes onder het gras

Vraag eens vrijblijvend een offerte aan bij de verandabouwers die je overweegt. De kostprijs van je veranda is natuurlijk een belangrijke beslissingsfactor, maar de goedkoopste is uiteraard niet de beste. Neem contact op met de verandabouwers voor een vrijblijvend gesprek of huisbezoek. Zo krijg je een goede indruk van het bedrijf, de communicatiestijl en hun aanbod.

Een overzichtelijke offerte klinkt misschien vanzelfsprekend, maar dat is het jammer genoeg niet. Een duidelijke offerte op maat zonder addertjes onder het gras zoals plotse extra kosten is een goede indicatie van een professionele verandabouwer. Overloop samen met de verkoper je verandabouw offerte en stel al je vragen. Wie zal de grondwerken uitvoeren? Wie zorgt voor de metselwerken? Hoe wordt het dak afgewerkt? Is de afwerking en eventueel sanitair voorzien in de offerte? Kan je je projectleider snel en gemakkelijk bereiken met extra vragen?

5. Getuigenissen

Als laatste grote tip kunnen we je meegeven dat de reputatie van de gekozen verandabouwer ook belangrijk is. Vraag eens na bij vrienden, familie, buren of zelf kennissen of zij ervaringen hebben met de verandabouwers.

Ga eens langs bij mensen die een veranda lieten plaatsen door de verandabouwers die jij overweegt. Of koppel het nuttige aan het aangename en ga langs in horecazaken met een veranda door de door jouw uitverkoren verandabouwers.

Google is natuurlijk ook een goede referentie. Maar pas op: klachten kunnen natuurlijk altijd voorkomen. Veroordeel een bedrijf niet onmiddellijk bij een enkele kritische review.

Hier kan je alvast enkele Van Der Bauwhede veranda’s ervaringen lezen en bekijken!

Van Der Bauwhede is een van de bekendste verandabouwers in Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen. We bouwen al sinds de jaren ‘50 aluminium veranda’s op maat in ons eigen werkplaats in Waregem. We combineren onze jarenlange ervaring in verandabouw met die recente technologieën om onze klanten steeds de beste service aan te bieden. Dat streven naar vernieuwing maakt ons tot één van de modernste bedrijven in België. Maar vergis je niet, ondanks alle innovaties blijven wij trouw aan de solide basis van elke Van Der Bauwhede veranda: aluminium en glas van topkwaliteit.

Lijkt Van Der Bauwhede je de verandabouwer voor jou? Bezoek onze showroom of neem contact op!

Gerelateerde verandabouw realisaties

Ontvang onze veranda catalogus bij jou thuis!

Catalogus aanvragen
Catalogus