Wij zijn GESLOTEN zondag 28 mei
Ik heb dit bericht gelezen

Baby op komst: veranda of verhuizen?

De tijd dat die extra kamer in jullie woning dienst deed als dressing is voorbij: er komt een baby aan! En zo’n extra gezinslid, dat brengt toch wel stress met zich mee! Waar jullie huis vroeger perfect op maat was van jullie twee, wordt het met de kleine spruit op komst toch wel wat krap. Verhuizen dan maar? Niet noodzakelijk.

IMG 3863
Moderne veranda met twee verdiepingen te ieper 2

1. Extra speel- of kinderkamer gezocht: Al aan een veranda gedacht?

Je dacht al aan verhuizen, maar wat je zoekt in een nieuwe woning is wellicht ook mogelijk in je huidige woning. Waar een veranda vroeger nogal kon doen denken aan een veredelde ‘serre’, bestaat deze vandaag in alle vormen en maten: van super strakke woonextensies met royale glaspartijen tot de gezelligste landelijke tuinkamers… Vandaag kan het allemaal. Zélfs met twee verdiepen, zoals je hieronder kan zien. Een extra kinder- en speelkamer? Check!

2. Extra vierkante meters met een veranda: mag dat wel?

De stedenbouwkundige voorschriften: voor velen toch een drempel om aan die veranda te beginnen. Toch blijf je bij het plaatsen van een veranda vrij vaak gespaard van die langdurige administratieve rompslomp. Afhankelijk van de gewenste afmetingen, volstaat in vele gevallen een melding. Voor serieuze uitbreidingen met stabiliteitswerken heb je dan weer een vergunning nodig.

3. Een veranda als budgetvriendelijke oplossing

De Vlaamse woningen zijn er de laatste jaren een pak duurder op geworden, mede door de steeds strenger wordende milieuvereisten waaraan deze moeten voldoen. Extra ademruimte kan dan wel gewenst zijn, maar is in sommige gevallen budgettair moeilijk haalbaar. Ook hier biedt een veranda of woonextensie een betaalbare oplossing.

Ben je benieuwd naar hoe jullie het maximum uit jullie woning kunnen halen? Neem hier contact op!

Gerelateerde verandabouw realisaties

Ontvang onze veranda catalogus bij jou thuis!

Catalogus aanvragen
Catalogus