Ontvang onze veranda catalogus bij jou thuis! Catalogus aanvragen

Ontdek de ramen trends voor het komende jaar

Ramen en veranda's: ze zijn onlosmakelijk verbonden. Hoewel een raam voor jou misschien standaard is en een evidentie, zijn er toch heel wat trends die jaarlijks opduiken. Als rasechte verandaspecialist geven we je deze trends in ramen graag mee. Zo kan je er rekening mee houden bij het samenstellen van je droomveranda.

Moderne veranda te Oostrozebeke

Trend 1 l Minimalisme troef

Minimalistische veranda’s zitten in de lift en de ramen volgen. Een strakke veranda is momenteel veruit het populairst. Moderne veranda’s worden van alle overbodige franjes ontdaan en helemaal uitgepuurd. Minder afleiding, meer genot en vaak ook comfort. Minimalistische ramen met slanke profielen zijn trending en ook de klinken gaan mee in dit verhaal. Less is more!

Trend 2 l Black is back

Een zwarte veranda? Wees maar zeker, althans de raamprofielen. Zwarte ramen in veranda’s zijn een blijver, vaak uitgevoerd in duurzame poeders en coatings. We worden duidelijk met zijn allen wat bewuster. Zwarte veranda’s vallen trouwens perfect te matchen met zowel een klassieke als moderne woning, dus belemmeringen zijn er niet.

Trend 3 l De aluminium steel look

Overweeg je een steel look veranda? Geweldig, je speelt alvast in op een trend. Een aluminium steel look veranda ziet er niet enkel geweldig uit, dit type veranda is ook makkelijk in onderhoud, duurzaam en tijdloos. Ramen met een steel look zitten al een tijdje in de lift, maar lijken nu écht hun grote doorbraak te kennen. De look van authentiek en massief staal, maar dan wel met alle voordelen van aluminium. Waarom zou je het niet overwegen?

Trend 4 l En toen was er licht

De schuiframen worden steeds groter in de moderne veranda en hoe meer natuurlijke lichtinval, hoe beter. Binnen en buiten lopen naadloos in elkaar over, waardoor ook de ruimte optisch vergroot wordt. Slanke profielen helpen hier alvast een handje bij. Wel het licht, maar niet de warmte? In heel wat gevallen raden we zonwerend glas aan. Zo kun je ook in de stralende zon van je lichte veranda genieten.

Trend 5 l Focus op duurzaamheid

In trend 3 kwam het al even aan bod, maar duurzaamheid is echt wel een ‘ding’ vandaag de dag. Aluminium is een duurzaam en ecologisch verantwoord materiaal, waardoor je ook jouw steentje bijdraagt. Aluminium ramen en deuren zijn 100% recycleerbaar en bij Van Der Bauwhede zetten we sowieso in op milieubewust ondernemen.

Deze trends in ramen en veranda’s zelf ontdekken?

De nieuwste trends in veranda’s ontdekken? Contacteer ons en bezoek onze showroom. Ongetwijfeld doe je heel wat inspiratie op en met plezier helpen we je bij het realiseren van een moderne veranda.

Gerelateerde verandabouw realisaties

Ontvang onze veranda catalogus bij jou thuis!

Catalogus aanvragen
Catalogus