Ontvang onze veranda catalogus bij jou thuis! Catalogus aanvragen

Je veranda versieren voor de feestdagen: tips voor een feestelijke aankleding!

Door de aankleding van je veranda doorheen het jaar regelmatig aan te passen, wordt het een plek waar het het elk seizoen heerlijk vertoeven is. Zo zorg je al met enkele kleine toevoegingen en aanpassingen voor een gezellige feestsfeer in je veranda. Ontdek hieronder onze tips!


Veranda versieren 2

Kerstboom kopen of knutselen

Een kerstboom is natuurlijk een ideaal startpunt om de kerstsfeer in je veranda binnen te brengen. Je kan kiezen voor een echte boom, of een kunstkerstboom. Al kunnen ook verschillende kleine kerstboompjes verspreid over je veranda heel gezellig zijn.

Verder zijn er verschillende manieren om zelf een kerstboom in elkaar te knutselen. Met houten planken of takken uit je eigen tuin bijvoorbeeld. Heb je nog ergens een etagère in huis? Dan kan je die eventueel ook decoreren zoals een kerstboom!

Maak het warm en knus

De feestperiode staat natuurlijk synoniem met warmte en gezelligheid. Die warmte kan je letterlijk in je veranda binnenbrengen met een open haard of verwarmingstafel. Tegelijk kunnen warme plaids, kussens, tapijtjes… dan weer niet ontbreken voor een goede portie gezelligheid!

Olena sergienko qkz R Izjb1 EE unsplash

Nooit genoeg lichtjes

In de winter is het lang én vroeg donker. Gelukkig kan je aan je veranda makkelijk extra verlichting toevoegen om dat op te vangen. Bovendien is de kerstperiode nu eenmaal de periode van licht!

De mogelijkheden zijn in elk geval eindeloos: denk aan extra (staan)lampen, lichtsnoeren voor langs de (steun)balken, maar ook kleine of grote kaarsen. Tip: combineer de kaarsjes met een spiegel. De weerkaatsing maakt je veranda meteen extra gezellig!

Zorg voor kleur

Breng ook voldoende kleur in je veranda met leuke kerstdecoratie. Denk aan slingers, kerstballen, een kerstster, kerstman, sneeuwpop… Keuze genoeg! De themadecoratie kan je neerzetten, maar bijvoorbeeld ook met touw aan het plafond vastmaken.

Ook met aangepaste bloemstukjes of een zelfgemaakte kerstkrans met natuurlijke materialen zoals kerstgroen, besjes, dennenappels… breng je kleur én de natuur in huis.

Veranda versieren 5

Vergeet de tuin niet

Aangezien je via je veranda op elk moment in nauw contact staat met je tuin, vergeet je die beter ook niet te versieren! Hang bijvoorbeeld lampjes in de bomen, voorzie ijspegels aan de dakgoot of plaats verlichte kerstfiguren. Een slee is ook altijd leuk als extra decoratie, net als een extra kerstboom.

Check wel steeds of je buitendecoratie bestand is tegen alle weersomstandigheden, zoals wind of regen.

Interesse om zelf een veranda te laten plaatsen? Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie!

Gerelateerde verandabouw realisaties

Ontvang onze veranda catalogus bij jou thuis!

Catalogus aanvragen
Catalogus