Ontvang onze veranda catalogus bij jou thuis! Catalogus aanvragen

Hoeveel kost een veranda?

Droomt al jaren van een glasveranda met zicht op de tuin, u spendeert al uw vrije tijd aan het doorbladeren van catalogussen met wooninspiratie en misschien nam u zelfs al enkele verandabouwers onder de loep. Nu rest er u nog één vraag: hoeveel kost een veranda nu eigenlijk?

IMGP6358 1

Waarom het zo moeilijk is om een richtprijs te vinden voor uw veranda

De prijs van een veranda hangt af van diverse factoren. Om het in een simpel voorbeeldje uit te leggen: wil u een Peugeot of wil u een BMW? Dit principe is eveneens van toepassing voor uw veranda. U maakt uw veranda dus zo duur of zo goedkoop als u zelf wil.

Factoren die de prijs van uw veranda mee bepalen

Zoals gezegd wordt de kostprijs van uw veranda beïnvloedt door verschillende factoren, zoals;

i. De gewenste oppervlakte van uw veranda

Hoe groter, hoe duurder. En dat geldt ook voor uw veranda! Zo heb je voor een kleine(re) veranda misschien geen architect nodig, waardoor u deze kost alvast kan uitsparen. Daarnaast is een ruime veranda wel een opwaardering van uw woning, wat u eventuele voordelen kan opleveren indien u de woning later wil verkopen.

ii. De gebruikte materialen

Kiest u voor een eikenhouten parket? Of gaat u voor laminaat? Wenst u de keuken afgewerkt in natuursteen? Of volstaat MDF? Twee dezelfde auto’s kunnen een totaal ander prijskaartje hebben op basis van de inbegrepen opties. Belangrijk hierbij is om het totaalplaatje te bekijken. Maak een lijstje op met wat u 100% zeker wilt in uw toekomstige veranda. Dan kunt u alsnog besparen op minder belangrijke punten.

iii. De afwerkingsgraad

Gaat u voor instap klaar of voor wind-en-waterdicht? Het is goed mogelijk dat u de bouw van uw veranda in fases wil opdelen, om op die manier de kosten wat te spreiden. Zo kan u bijvoorbeeld de schilderwerken of de aanleg van het terras perfect uitstellen. Ook de gekozen materialen spelen hierbij een belangrijke rol. Hoe hoger de afwerkingsgraad, hoe duurder uw veranda zal uitvallen.

iv. De complexiteit van de constructie

Houdt u het bij een rechthoekige veranda met plat dak? Of gaat u voor een bouwkundig complexe constructie met tal van lichtstraten? Hoe complexer de constructie, hoe duurder. Belangrijk hierbij is om de verschillenden mogelijkheden te overleggen met uw verandabouwer en architect.

En hoeveel kost een veranda bij Van Der Bauwhede?

Van Der Bauwhede gaat voor totaalprojecten op maat. Totaalprojecten omdat wij de volledige zorg over uw veranda, van fundering tot sanitair, op ons nemen. En op maat omdat wij iedere klant afzonderlijk bekijken, om zo tot een prijs te komen die binnen zijn of haar budget past.

Iedere klant is anders en dat is meteen ook de reden waarom we hier niet met losse cijfers strooien. Wil u de prijs/kwaliteitverhouding tussen verschillende offertes vergelijken? Dan legt u best de verschillende lastenboeken naast elkaar. Welke materialen worden gebruikt? Wat is inbegrepen en wat niet? Zo komt u meteen tot de juiste beslissing!

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen doen? Vraag hier uw persoonlijke offerte aan!

Gerelateerde verandabouw realisaties

Ontvang onze veranda catalogus bij jou thuis!

Catalogus aanvragen
Catalogus