Ontvang onze veranda catalogus bij jou thuis! Catalogus aanvragen

Zo maak je je veranda helemaal klaar voor de zomer

Met een zomer voor de deur die er wellicht wat anders zal uitzien dan normaal, is het natuurlijk net zo fijn om thuis toch een vakantiegevoel te kunnen beleven. Met een veranda kan je in de zomer dan ook heel wat leuke dingen aanvangen. Wij zetten enkele ideetjes op een rij om je veranda volledig summerproof te maken!

Hou het hoofd koel

Moderne veranda te Boezinge

Natuurlijk wil je de komende tijd niets liever dan genieten van heerlijke zomerse temperaturen, al hou je het in je veranda wellicht liever koel. De tijd dat een veranda veranderde in een oven wanneer de zon op het glas scheen is gelukkig al lang voorbij. De warmte kan je ondertussen op verschillende manieren prima buiten houden.

Vooral zonwerende beglazing of zonwering worden daarvoor ingeschakeld. Al kan je natuurlijk ook in airco investeren. Planten voor de ramen plaatsen kan eveneens helpen. Hun bladeren houden immers de zonnestralen tegen. Ook een goede verluchting doet veel, en het is bovendien gezond. Zorg er dus voor dat je voldoende verluchtingsroosters voorziet of zet regelmatig de draai- of kiepramen of (schuif)deuren open.

Accessoires

Veranda te sint martens latem 02

Vaak heb je slechts enkele accessoires nodig om je veranda om te toveren tot een tropisch paradijs. Denk aan kussens met een leuke print om je zetel of meubelen mee op te fleuren, lampionnen of andere (tuin)verlichting voor extra sfeer of wat extra (hang)planten. Ook je muren kan je snel zomers aankleden met enkele toffe kaders of wandhangers. Verder kan je met een nieuw vloerkleed, bijzettafeltje of zitmeubel je veranda er in een klap heel anders doen uitzien!

Is je budget eerder beperkt? Neem dan ook eens een kijkje in de kringwinkel of bekijk wat je zelf kan maken. Er zijn genoeg DIY-ideeën te vinden!

Nieuw kleurtje

Moderne veranda te Kortrijk

Ten slotte kan je er ook een zomerproject van maken om je veranda eens van een likje verf te voorzien! Je zou voor een tropisch tintje kunnen kiezen, al zijn er heel wat kleuren die zowel in de zomer als winter goed passen. In de verfzaak kunnen ze je daar uiteraard mee helpen. Het is ook leuk om de kleuren af te stemmen op je accessoires of vice versa. Ga je voor het blauw van de zomerlucht, het groen van het frisse gras of een feller kleur, bijvoorbeeld geïnspireerd door de bloeiende bloemen in je tuin?

Een veranda is puur genieten in de zomer, zeker als je een staycation gepland hebt. Denk je er zelf aan om een veranda te plaatsen of wil je aanpassingen maken aan je huidige? Contacteer ons dan gerust voor meer info!

Gerelateerde verandabouw realisaties

Ontvang onze veranda catalogus bij jou thuis!

Catalogus aanvragen
Catalogus