Ontvang onze veranda catalogus bij jou thuis! Catalogus aanvragen

Waarom je best in de herfst een veranda bouwt

Ja hoor, je leest het goed! Het is niet onlogisch dat je bij het lezen van de titel je wenkbrauwen even fronst. Want waarom zou je nu in de herfst een veranda laten bouwen?

Horeca-Horeca-Vanderbauwhede

Bij het horen van het woord veranda denk je misschien automatisch aan de zomer, die zonovergoten dagen en zwoele avonden waarbij je tot laat in de avond nageniet van je dag in je veranda met de ideale temperaturen.

Ondertussen staat die koude, druilerige herfst alweer voor de deur. Hoog tijd om je onder een deken te nestelen in je zetel, bij voorkeur nog met het knetteren van een open haard. Of misschien wel in je veranda na het lezen van deze blog!

Minder heimwee naar de zomer

Heb je heimwee naar de warmte van de zomer? Stel die winterblues dan nog maar wat uit met een veranda. Met een veranda haal je dankzij de grote glaspartijen terug een stukje zomer in huis en creëer je het gevoel buiten te zitten, terwijl je toch binnenshuis zit.

Diezelfde glaspartijen zorgen er ook voor dat wanneer de zon schijnt, ook al is het maar een winterzon, er toch voldoende warmte binnenkomt net zoals in de zomer, waardoor je opnieuw langer van het daglicht kan genieten.

Geniet in de winter

Een veranda moet je beschouwen als een uitbreiding van je huis. Een extra woonkamer met de fauna en flora in je tuin binnen handbereik. Bovendien zorgt deze investering ook nog voor een mooie meerwaarde van je woning.

De veranda kun je naar eigen smaak inrichten. Steeds vaker vind je er ook een open haard of een kachel in terug. Zalig voor in de winter, vind je niet? Die gezelligheid en warmte, zelfs bij temperaturen ver onder het vriespunt kun je in je veranda blijven genieten van je favoriete boek, het gezellig samenzijn met je gezin… Of kerst vieren in je veranda, in dat geval zeker duimen dat het ook sneeuwt!

Kort samengevat: in de winter een gezellige plek en toch een gevoel van buiten zijn ondanks de vrieskou, denk je ook niet dat die winterdepressies snel verleden tijd zullen zijn?

Maak je klaar voor de lente

Gelukkig blijven die koude herfst en winter niet eeuwig duren en kan je je terug opmaken voor de lente, de mooiste tijd van het jaar want dan komt de natuur terug in bloei.

Een extra pluspunt voor de veranda want zo kan je vanop de eerste rij van al die prachtige kleurtjes in je tuin en de eerste zonnestralen genieten. Over het algemeen is het dan nog net iets te koud om lang in de tuin te vertoeven. Dus net zoals tijdens de herfst neemt de veranda de eerste zonnestralen op en zorgt zo voor een aangename temperatuur binnenin.

Begint het bij jou ook te kriebelen om in je eigen veranda te vertoeven? Wacht dan zeker niet te lang meer, want kijk eens naar buiten… De herfst is ondertussen in het land, het ideale moment dus om die stap naar een veranda te zetten.

Gerelateerde verandabouw realisaties

Ontvang onze veranda catalogus bij jou thuis!

Catalogus aanvragen
Catalogus