Ontvang onze veranda catalogus bij jou thuis! Catalogus aanvragen

5 tips voor gezond thuiswerk

Nu thuiswerken opnieuw de norm wordt voor al wie dat kan, loont het om nog eens stil te staan bij hoe je dat gezond kan aanpakken. Zowel fysiek als mentaal zijn de gevolgen van voortdurend thuiswerken namelijk niet te onderschatten. Ontdek hieronder onze belangrijkste tips!

Lebbeke modern commercieel met bureau 1

Afgezonderde werkruimte

Probeer in de mate van het mogelijke steeds een aparte werkruimte te voorzien. Zo heb je meteen minder last van afleiding. Denk maar aan een thuiswerkende partner, spelende kinderen, huisdieren die om je aandacht vragen… Bovendien kan je op die manier makkelijk de balans tussen werk en privé behouden. Na je werkdag kan je letterlijk de deur achter je sluiten. Je ziet ook je werkspullen niet meer liggen, waardoor de verleiding om bijvoorbeeld snel nog een mailtje te versturen meteen veel kleiner wordt.

Je veranda kan perfect die aparte ruimte zijn waar je naar op zoek bent. Al zijn er in je huis misschien wel nog plekjes te vinden waar je je tijdens de werkdag kan afzonderen. Ook een apart tafelje of bureautje ergens in huis kan al helpen!

Moderneveranda zedelgem IMGP0485 1 1

Veel licht en lucht

Doordat je thuiswerkt en je je dus niet moet verplaatsen, zit je vaak nog meer binnen dan anders. Zorg daarom zeker voor voldoende licht en verse lucht in huis. Dat zijn namelijk de twee belangrijkste factoren om van een gezond binnenklimaat te kunnen spreken. Bovendien werken beide stimulerend voor je productiviteit en concentratie.

In je veranda werken, is een goede manier om zowel voldoende licht als verse lucht binnen te krijgen. Via het glas komt volop daglicht binnen en door het (schuif)raam open te zetten, kan je je veranda makkelijk verluchten. Als je ’s ochtends vroeg begint te werken of ’s avonds vaak laat doorwerkt, kan je eventueel ook voor extra verlichting zorgen.

Neem pauzes

Het lijkt tegenstrijdig, maar regelmatig een pauze nemen, maakt je heel wat productiever. Plan er daarom bewust voldoende vaak één in, zoniet is het vaak veel te verleidelijk om de hele dag door te blijven werken. En hoewel je tijdens je pauze prima even het nieuws kunt bekijken, een serie kan opzetten of een boek lezen, is het eigenlijk nog een beter idee om voor een actieve pauze te kiezen! Doe even je verandadeur open en duik de tuin in, wandel een blokje om of fiets een stukje…

Denk aan je houding

Waar je op kantoor vaak aangepaste kantoormeubelen en tools ter beschikking hebt om ergonomisch te kunnen werken, moet je thuis roeien met de riemen die je hebt. En daar zijn je nek, rug, schouders en armen het eerste slachtoffer van. Denk er daarom aan dat wanneer je aan je tafel of bureau zit, je schouders goed ontspannen moeten zijn en je armen tegelijk op de tafel moeten kunnen steunen. Probeer ook je laptop zo te plaatsen zodat de bovenzijde ervan op ooghoogte komt. Daar kan je eventueel een laptopstandaard voor aanschaffen, maar met een stapel boeken kom je ook al een heel eind.

Je werkt hoe je eet en drinkt

Waar het op kantoor soms al moeilijk weerstaan is aan het lekkers uit de automaat, valt thuis die drempel bijna volledig weg. Beperk niettemin het snacken, of kies bij hongertjes zoveel mogelijk voor gezonde snacks. Denk fruit, noten, hapklare groenten… Hetzelfde geldt voor wat je drinkt: koffie of thee kan, maar drink vooral voldoende water.

Veel succes aan iedereen die thuiswerkt! Contacteer ons gerust ook voor meer info over een veranda als thuiswerkruimte.

Gerelateerde verandabouw realisaties

Ontvang onze veranda catalogus bij jou thuis!

Catalogus aanvragen
Catalogus