Recevez notre brochure chez vous! Demande de dépliant

Zonwering voor je veranda kiezen? Onze top tips & inspiratie!

Met veranda zonwering hou je de warmte en schadelijke UV-stralen tegen, bescherm je je meubels tegen verbleken en verminder je de inkijk van nieuwsgierige buren. Daarnaast kan zonwering ook gewoonweg decoratief mooi zijn. Maar kies je nu best screens, gordijnen, rolgordijnen, plissé gordijnen, lamellen, … voor je veranda? Wat zijn de voor- en nadelen van elke zonwering optie? Waar hou je best rekening mee? In deze blogpost delen we onze beste tips en overlopen we de populairste veranda zonwering mogelijkheden.

Veranda zonwering screens grijs

Veranda zonwering tips

Wanneer je je veranda zonwering kiest denk je vooraf best na over onderstaande zaken:

Veranda zonwering buiten of binnen?

De voordelen van buitenzonwering zijn dat je geen ruimte in je veranda verliest en dat het zonlicht maximaal geblokkeerd wordt.

Binnenzonwering daarentegen wordt minder snel vuil omdat ze niet blootgesteld wordt aan de natuurelementen. Je kan ook uit veel meer soorten binnenzonwering kiezen: rolgordijnen, plissé gordijnen, lamellen, enz.

Handmatige, elektrische of automatische bediening?

Sommige zonwering opties bedien je handmatig, zoals bijvoorbeeld klassieke gordijnen of hippe lamellen.

Zonwering opties zoals screens zijn bijna altijd elektrisch te bedienen met een schakelaar, een afstandsbediening of een app. Helemaal toekomstgericht is automatisch bediening met een timer, sensoren of een ingebouwd zonnepaneeltje.

Vergeet je glazen dak, lichtstraat of skyscreen niet!

Ook voor je verandadak of lichtstraat bestaan gepaste zonwering opties.

Veranda zonwering opties

Zonwerend glas

Bij zonwerend of reflecterend glas reflecteert de buitenkant van het glas de zon, zodat deze niet binnen kan schijnen. Hoe donkerder het glas hoe minder licht er binnengelaten wordt. Het donkerste glas is ideaal voor het dak. De zijkanten kan je van wat lichter glas voorzien, zo krijg je toch nog voldoende licht in je veranda.

 • Maximale doorkijk.
 • Ideaal voor een glazen verandadak.
 • Geen bediening nodig.

Screens

Moderne zwarte veranda aanbouw in Lokeren 2

Vertoef je graag binnen in de koelte tijdens warm weer? Screens houden je veranda aangenaam koel en houden schadelijke UV-straling tegen. Met screens verduister je je veranda, maar behoud je nog steeds doorkijk naar je tuin. De mate van inkijk en doorkijk worden bepaald door de openheidsfactor en de kleur van het doek. Hoe dichter de structuur van het doek, hoe minder inkijk. Hoe donkerder de kleur van het doek, hoe meer licht wordt tegengehouden.

 • Doorkijk naar je tuin.
 • Minder inkijk van buitenaf.
 • Elektrische en/of automatische bediening.

Zonneluifel

Moderne veranda in Torhout 6

Met een zonneluifel aan je veranda geniet je ook tijdens zonnige dagen van een volledig, ongehinderd zicht op je tuin én creëer je een leuke schaduwplek net buiten je veranda.

 • Maximaal zicht naar buiten.
 • Leuk extra schaduwplekje in de tuin.
 • Handmatige, elektrische en/of automatische bediening.

Lamellen of jaloezieën

Moderne veranda keuken in Gent

Horizontale lamellen weer helemaal hip. Met lamellen kan je zelf de lichtintensiteit en doorkijk regelen. Lamellen zijn verkrijgbaar in aluminium, hout en kunststof.

 • Horizontale lamellen zijn weer helemaal trendy.
 • Bepaal zelf de lichtintensiteit en doorkijk.
 • Handmatige, elektrische en/of automatische bediening.

Gordijnen

Veranda Modern à St-Amandsberg

Gordijnen weren niet enkel de zon, ze zijn ook ideaal voor verduistering, akoestiek en gezelligheid.

Klassieke gordijnen, ook hang gordijnen genoemd, zijn tijdloos en onderhoudsvriendelijk.

Rolgordijnen hebben het grote voordeel dat je zelf de lichtintensiteit kan regelen omdat je de rolgordijnen gedeeltelijk naar beneden kan laten. Daarnaast zijn ze ook plaatsbesparend.

Uiteraard zijn combinaties van alle bovenstaande opties ook mogelijk. Een elektrisch screen voor je dakraam, rolgordijnen voor de gezelligheid en een zonneluifel voor ‘s zomers? Helemaal mogelijk! Onze adviseurs staan je bij met raad en daad.

Kun je nog wat extra advies gebruiken of ben je benieuwd wat er allemaal mogelijk is? We denken graag met je mee! Kom lang in onze showroom of neem contact op voor een offerte op maat!

Réalisations associées

Recevez notre brochure chez vous!

Demande de dépliant
Brochure