Ontvang onze veranda catalogus bij jou thuis! Catalogus aanvragen

Alles over een veranda van A tot Z

Een veranda is extreem populair. Wie wil er nu niet ooit in z’n leven een stukje laten bijbouwen om meer ruimte te creëren of meer verbonden te zijn met de natuur. Het is de oplossing voor verschillende obstakels zoals te weinig ruimte, weinig daglicht, geen eigen plekje, …

De verschillende materialen van een veranda

In een veranda heb je niet één stijl of twee verschillende stijlen, maar heb je meerdere materialen waar je uit kiest.

Een aluminium veranda

Kijk je je ogen uit naar een industrieel design? Dan moet je ongetwijfeld voor een aluminium veranda gaan. Het oogt een strakke en moderne architectuur gecombineerd met een industriële touch.

Een aluminium veranda herken je aan de hoeveelheid grote raampartijen. Zo’n veranda geeft je genoeg daglicht om je winterdepressies te doorstaan!

De snelheid van de montage is extreem. Op enkele dagen is je veranda al een feit én de buitenmuren hebben geen dragende functie, waardoor je je creatieve geest zijn vrije wil kan laten gaan.

Een gemetselde veranda

De gemetselde bakstenen zorgen voor een landelijk effect. De bakstenen kies je geheel zelf, waardoor je je eigen smaak volledig kan toepassen. Je kan deze veranda combineren met strakke ramen waardoor je landelijk combineert met modern.

In tegenstelling tot een aluminium veranda heeft deze stijl wel draagmuren. Houd er dus rekening mee.

De veranda prijzen

Natuurlijk verschillen de prijzen naargelang je gekozen materialen. Denk ook aan de afwerking, de grootte van je veranda én je elektriciteit en verdere bijkomende kosten. Informeer steeds vrijblijvend om een gratis offerte te ontvangen.

Heb je een vergunning nodig?

Je hebt een stedenbouwkundige vergunning nodig, maar het kan ook zijn dat alleen de melding volstaat.

Ga naar de gemeente om te weten wat je precies moet doen. Het kan goed zijn dat je het alleen moet melden en geen vergunning nodig hebt.

Hoe zorg je voor een perfecte lichtinval?

Natuurlijk wil je een veranda waar je voldoende daglicht hebt. Zo geniet je zelfs in de winter nog van een mooi uitzicht.

Vestig je veranda daarom naar het zuiden gericht. Heb je geen plaats om je veranda naar het zuiden te richten? Dan kan je het dak voorzien van ramen, zodat er alsnog voldoende licht binnenvalt. Slim toch?

Heb je nog vragen zodat je wensen écht worden vervuld en je niet voor verrassingen staat? Ontvang dan snel je antwoord!

Gerelateerde verandabouw realisaties

Ontvang onze veranda catalogus bij jou thuis!

Catalogus aanvragen
Catalogus